Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Raar maar waar: op déze plek kun je het best de ventilator neerzetten in de slaapkamer

Raar maar waar: op déze plek kun je het best de ventilator neerzetten in de slaapkamer

Raar maar waar: op déze plek kun je het best de ventilator neerzetten in de slaapkamer

Het kwik loopt vandaag flink op en een beetje verkoeling is dan ook geen overbodige luxe. Met een verfrissend drankje, een grote fles zonnebrandcrème en een ijsje zijn die zonnestralen op het balkon of in de tuin geen straf. Maar de hoge temperaturen staan óók garant voor weer de nodige plakkerige nachten. Daarom hebben we tips voor je in petto waarmee je wél kunt slapen, maar een ventilator in de slaapkamer kan ook al een hoop schelen. Die zet je waarschijnlijk neer in een willekeurige hoek in de ruimte of naast het bed, maar op een andere plek werkt-ie pas écht goed.

Ventilator slaapkamer

Een ventilator is de afgelopen zomers een ware musthave geworden in huis. Ook dit jaar kun je er maar beter eentje aanschaffen als je ‘m nog niet op zolder hebt staan. Zwetend op de bank zitten of niet kunnen slapen door de hitte is immers geen pretje. Een logische gedachte is om het ding naast je bed te zetten in de slaapkamer, maar dit blijkt toch niet de beste plek te zijn voor jouw ventilator. Niet als je er alles uit wil halen, tenminste.

In de deuropening

Waar je dat blazende ding dan neer moet zetten? Je doet er goed aan om de ventilator in de deuropening te plaatsen. Dat klinkt misschien al onlogisch, maar het wordt nóg gekker. Je kunt ‘m namelijk het beste met de achterkant naar je toe zetten; zodat-ie naar de gang blaast, dus. Daarbij moet je je slaapkamerraam openzetten. Hierdoor blaast de ventilator warme lucht uit de kamer en wordt de frisse buitenlucht door het luchtdrukverschil via het open raam naar binnen gezogen. Hierdoor blijft het in jouw slaapkamer lekker koel en kun je heerlijk doorslapen.

Lees ook
Oh happy day! Als je dít elke ochtend doet, zal je een stuk gelukkiger zijn

Nadelen ventilator slaapkamer

Hoewel een ventilator op de slaapkamer natuurlijk kan zorgen voor verkoeling, kan het ook je nachtrust juist verpesten. Volgens deskundige Mark Reddick kleven er namelijk ook nadelen aan. En wel deze.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Eigenhuisentuin.nl | Beeld: Unsplash