Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Wil je weten: dit kun je allemaal doen met vaseline

Wil je weten: dit kun je allemaal doen met vaseline

Wil je weten: dit kun je allemaal doen met vaseline

Vaseline, wie kent het niet. Vaseline wordt voor van alles gebruikt. Van natuurlijke mooimaker tot handig hulpje in het huishouden. Wij vertellen je waar je dit allemaal voor kunt gebruiken.

Roestvrij gereedschap

Bescherm je tuingereedschap tegen roest en verwering met een dun laagje vaseline. Na gebruik even insmeren en terugleggen. Als je het weer nodig hebt, is de vaseline erin getrokken, dus geen geglibber met gereedschap. Smeer ook de barbecue in de winter in met een dun laagje en houd hem zo roestvrij.

Blijvende geur

Zorg dat je parfum langer blijft zitten en niet snel vervliegt door een kleine hoeveelheid vaseline op je polsen te deppen. Doe dit ook achter je oren, knieën en op je hals. Spray het parfum op deze plekken en de geur blijft langer zitten.

Lip-scrub

Scrub je lippen door een vingertop met vaseline in de suiker te dippen. Wrijf je lippen een paar seconden samen en de velletjes komen los. Spoel daarna de zoete scrub eraf met water en dep je lippen droog. Tot slot nog een klein beetje vaseline en je mond is weer glanzend en gezond!

Wimper-boost

Vet eens in de zoveel weken voor je gaat slapen je wimpers in met wat vaseline. Doe een klein beetje op je duim en wijsvinger en wrijf dit zachtjes op je wimpers. Zo geef je ze een glans-boost.

Schone fietsvelgen

Wrijf de velgen van je fiets in om ze te beschermen tegen vuil. Niet nodig bij een oud barrel, wel zo fijn bij je nieuwe (race)fiets.

Zachte nagelriemen

Breng wekelijks een dotje vaseline aan op je nagelriemen. Even inmasseren et voilà: zachte en gladde nagelriemen.

Langer plezier van je lak

Voorkom dat je je favoriete potje nagellak niet meer open krijgt door met een wattenstaafje en een beetje vaseline de rand van het potje in te smeren. En dan weer terugzetten in de koelkast, want daar blijft je lak langer goed.

Makkelijker lakken

Ben je geen pro in nagels lakken en schiet je weleens uit? De truc: smeer je vingertoppen in met vaseline, eigenlijk alles behalve de nagel. Lak dan je nagels. Mocht je zijn uitgeschoten, dan veeg je de lak eenvoudig weg.

Droge oren voor zwemfanaten

Zwem je graag en vaak? Bescherm je oren d00r een wattenbolletje onder te dompelen in vaseline. Stop er een in elk oor. Dit zorgt ervoor dat het water uit je oren blijft.

Geen last van luieruitslag

Elke baby die luiers draagt, krijgt weleens last van luieruitslag. Je kunt lichte roodheid en irritatie op de billetjes voorkomen door ze in te smeren met vaseline.

Kraan-oppepper

Chromen kranen glanzen weer als nieuw door ze in te vetten en te poetsen met vaseline.

Bescherming in het vliegtuig

Smeer je huid in met een klein beetje vaseline als je een lange vliegreis voor de boeg hebt. Door een dun laagje te smeren op schrale plekjes bescherm je ze tegen droge lucht.

Lees ook:
Een wondermiddel? Gebruik mondwater niet alleen om je mond mee op te frissen

Dag, stiftvlek

Vaseline verwijdert verf of pen van je huid.

Hulpje bij haarverf

Ga je thuis aan de slag met haarverf? Smeer je huid net onder de haarlijn in met vaseline om verfvlekken op je gezicht te voorkomen. Ook goed tegen huidirritatie. Vergeet je oren en nek niet!

Happy Halloween

Ben je dol op Halloween en kan jouw uitgeholde pompoen (met waxinelichtje erin) niet vroeg genoeg voor de deur staan? Houd de buitenkant lang mooi met een laagje vaseline. Het vocht in de pompoenschil wordt vastgehouden en blijft glanzen bij weer en wind.

Jaren schaatsplezier

Vet de ijzers van je schaatsen in om te voorkomen dat het staal gaat roesten. Zo houd je ze mooi glimmend, zodat je er nog veel seizoenen plezier van hebt. Ook rolschaatsen en skeelers gaan langer mee en blijven lekker rollen wanneer je deze af en toe insmeert met een dun laagje vaseline.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages