Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Laat de tv een avondje uit: vanavond is de ‘blauwe supermaan’ te zien

Laat de tv een avondje uit: vanavond is de ‘blauwe supermaan’ te zien

Laat de tv een avondje uit: vanavond is de ‘blauwe supermaan’ te zien

Gezien de weersverwachting is de kans groot dat veel mensen in Nederland vandaag de ‘blauwe supermaan’ kunnen aanschouwen. Bij dit bijzondere verschijnsel is het volle maan en staat het hemellichaam in zijn baan het dichtst bij de aarde.

Lees ook
Slaap je slecht deze koude maanden? Dít eten zorgt voor een goede nachtrust

Kleine deceptie
Volgens Weerplaza is het vandaag zo nu en dan bewolkt, waardoor de blauwe supermaan zeker te zien zal zijn. Van het eind van de middag tot even na middernacht kunnen de liefhebbers er zich aan vergapen. ‘Blauwe supermaan’ is overigens maar een naam, want hij heeft gewoon zijn normale kleur. Beetje jammer, maar tóch leuk om te kijken, want een mooi gezicht is het sowieso.

Hele mond vol
Anders is dat in Noord-Amerika, Azië, de Pacific, en Australië. Daar doet de natuur er een schepje bovenop en wordt de maan ook nog eens verduisterd door de schaduw van de aarde. De verduisterde maan krijgt een rode gloed en wordt dan ‘bloedmaan’ genoemd. De Amerikanen, die de maan al te zien kregen vandaag (zie foto, New York), spreken zelfs van super blue blood moon.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Beeld: ANP