Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Van espresso tot flat white: de verschillen in koffie!

Van espresso tot flat white: de verschillen in koffie!

Van espresso tot flat white: de verschillen in koffie!

”Een cappuccino, alstublieft.” Kies jij ook altijd voor het kopje koffie dat je bekend is? Probeer eens een ristretto, café lungo of een flat white. Flair zet de verschillen in koffie op een rij!

Espresso

Je kunt een enkele of een dubbele espresso bestellen. Zo bevat een dubbele espresso twee keer zoveel koffie met dezelfde hoeveelheid water als bij een enkele. Nóg sterker dus. Een espresso is een shotje sterke koffie. Hierin zit geen melk en wordt vaak geschonken in een klein kopje.

Ristretto

Naast een espresso kun je ook eens een ristretto proberen. Hierin zit dezelfde hoeveelheid koffie als in een gewone espresso, maar is nóg kleiner in volume. Een échte koffieshot dus. Voor wie behoefte heeft aan een quick fix of cafeïne.

Café lungo

Een cafe lungo is eigenlijk een soort van espresso die te lang heeft doorgelopen. Een espresso loopt nogmaals zo’n 25 seconden, terwijl een lungo soms wel twee minuten doorloopt. Een ietwat bitter kopje koffie dus, voor de liefhebbers.

Cappuccino

Men neme een enkele espresso en gestoomde melk. Houd je niet van gewone geschuimde melk, dan kun je ook kiezen voor een cappuccino met een schuimkraagje van soja- of amandelmelk.

Flat white

Hiervan is de basis een dubbele espresso, overgoten met opgeklopte melk. Tada, een flat white.  Het sjieke zusje van de latte, maar dan kleiner, sterker én verfijnder. Overgewaaid uit Australië en Nieuw-Zeeland en smaakt erg lekker.

Americano

Een americano is niet hetzelfde als een gewoon zwart kopje koffie. Het lijkt eigenlijk meer op de café lungo, want het is een dubbele espresso met veel water. Daardoor smaakt hij iets zachter en minder sterk dan een gewoon shotje espresso.

En, welk kopje koffie is jouw favoriet?

Lees ook:

Bron