Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Je vakantiedagen opsparen voor later: mag dat nu wel of niet?

Je vakantiedagen opsparen voor later: mag dat nu wel of niet?

Je vakantiedagen opsparen voor later: mag dat nu wel of niet?

Nu we allemaal aan huis gekluisterd zitten, zien we onze vakanties in het water vallen. Maar ja, wat als je al vrij had gevraagd, omdat je eigenlijk met je billen op een zonnig strand zou zitten? Het liefst zou je deze vakantiedagen gewoon opsparen, alleen is natuurlijk de vraag of dat wel mag.

Vakantiedagen opsparen

Het voelt natuurlijk wel als het meest logische om te doen. Zo heb je lekker veel vakantiedagen en kun je ultiem genieten op het moment dat het wél weer mag. Toch zegt jurist van Stichting Achmea Rechtsbijstand Berst Kersten tegen NU.nl dat je dit beter niet kunt doen. Waarom niet? Nou, je bent niet de enige die dit ‘briljante’ idee heeft. Al jouw collega’s zullen exact hetzelfde doen en ook zodra het weer kan, op vakantie willen. Met als gevolg dat zo een heel team tegelijkertijd de koffers wil pakken. Niet echt handig natuurlijk, voor een werkgever.

Dag palmbomen

Dat is dan ook de reden dat personeel wordt aangemoedigd om nu al wat dagen vrij te pakken. Maar let wel: ze mogen je hier niet tot verplichten. Toch moet je niet gek opkijken als je in een later stadium vakantie hebt aangevraagd en deze afgewezen wordt. “Als de vakantie botst met de planning van de werkgever, dan kan die dat weigeren”, legt een jurist uit aan de nieuwswebsite. Zeker als heel veel van jouw collega’s al weg zijn in bepaalde weken, dan kan je verzoek zomaar geweigerd worden.

Lees ook
Met deze tips houd je je hoofd koel in een onrustige wereld

Helaas pindakaas

Maar wat doe je met je vrije dagen die al opgenomen waren, die je door deze crisis het liefst even opspaart? Volgens Willemijn van Roozendaal, hoogleraar Sociaal Recht, kun je deze vakantiedagen in principe niet terugkrijgen. “Ook voor het annuleren van de vakantiedagen moet een werkgever akkoord geven. Als je nu al een vakantie geboekt hebt, is het risico helaas voor jou.” Niet getreurd: wederzijds begrip is hierbij het sleutelwoord. Probeer het aan te kaarten bij je werkgever en doe beiden wat water bij de wijn. Kersten: “Het gaat om zowel goed werknemer- als werkgeverschap.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: iStock