Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > De vaatwasser schoonmaken, moet dat?

De vaatwasser schoonmaken, moet dat?

De vaatwasser schoonmaken, moet dat?

Een vaatwasser is echt een luxe en veel mensen willen niet meer zonder. Maar: je moet hem wel schoonhouden! Hoe en hoe vaak? Flair zoekt het uit. 

Vaatwasser schoonmaken

Net zoals de oven en de koelkast moet ook de vaatwasser regelmatig worden schoongemaakt. Er blijven namelijk een hele hoop bacteriën en schimmels achter. En je schone vaat gaat stinken. Misschien denk je nu: Help, ik heb nog nooit de vaatwasser schoongemaakt! Schrik niet, join the club. Maar dan wordt het hoog tijd om er eens mee te beginnen.

Vaatwasser schoonmaken met azijn

De vaatwasser schoonmaken doe je door een kommetje met schoonmaakazijn in de vaatwasser mee te laten draaien. Dit kun je eens per maand doen. Veeg ook af en toe de rubbers van de deuren schoon met een doekje met wat schoonmaakazijn. En klaar is Kees.

Nog een paar vaatwasser-feitjes op een rij:

  • Je mag de vaatwasser propvol zetten, zolang je het serviesgoed en de glazen maar niet op elkaar stapelt. De sproeiarmen moeten nog vrij kunnen bewegen. Dan is het goed!
  • Met een eco-programma wordt de vaat ook prima schoon. Bovendien bespaart het flink wat water en energie, dus stel hem vast in op dit programma om wat centjes te besparen.
  • Als de vaatwasser z’n werk heeft gedaan, is het goed om de deur een klein stukje open te zetten. Zo droogt de vaat namelijk beter.

Citroen in de vaatwasser

Om vieze geurtjes te voorkomen en de afwas te laten glanzen kun je een halve citroen in de vaatwasser leggen. Het citroensap zorgt dat je vaat lekker gaat ruiken en er blinkend uit de afwasmachine komt. Na ongeveer vier wasbeurten is al het sap eruit en moet je de citroen vervangen. Je kunt in plaats van een halve citroen ook af en toe een beetje citroensap mee laten draaien.

 De vaatwasser schoonmaken, doe jij het? Laat het Flair weten in een reactie hieronder!