Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Durf te vragen: zet je de vaatwasser meteen open als die klaar is?

Durf te vragen: zet je de vaatwasser meteen open als die klaar is?

Durf te vragen: zet je de vaatwasser meteen open als die klaar is?

De vaatwasser uitpakken, een klusje die vaak eventjes op zich laat wachten. Zodra je die welbekende piep hoort, weet je dat die klaar is. Sommige vaatwassers gaan automatisch open zodra ze klaar zijn, maar bij andere moet dit handmatig gebeuren. Is het tweede bij jou het geval, dan vraag je je vast af wanneer je de vaatwasser precies openzet nadat die klaar is. Wij hebben het antwoord voor je.

Zet je vaatwasser niet meteen open

Wat in jouw ogen waarschijnlijk logisch is, is om je vaatwasser meteen open te zetten zodra die klaar is. Zo kan je vaat beter aan de lucht drogen waardoor het sneller afkoelt, zou je denken. Dit is juist wat je niet moet doen volgens keukenbouwers. Als je dit doet, kan er namelijk vochtschade ontstaan in je keuken.

Bij brildragers is het waarschijnlijk al bekend dat er veel stoom vrijkomt zodra je de vaatwasser openzet. Het vocht van de stoom kan er na een tijdje voor zorgen dat het keukenblad beschadigd. Hierdoor kan de folie op de keukenkastjes loslaten.

Het is ook nog eens zo dat je schone vaat beter droogt als de warmte nog even in de vaatwasser blijft zitten. Een win-win situatie dus als je de vaatwasser nog even dicht laat.

Lees ook
Een plant als je werkbestie? Déze plant past bij jouw carrièrepersoonlijkheid

Wacht niet te lang

Genoeg redenen dus om je vaatwasser nog even dicht te laten. Wacht hier alleen niet te lang mee. 15 tot 30 minuten wachten na het wasprogramma, dat is het advies. Als je langer dan een half uur wacht met het openzetten van je vaatwasser kan dit er namelijk voor zorgen dat het verdampte water condenseert op je vaat. Dit wil je niet, want dan kan je alsnog met je theedoek aan de gang.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: LINDA | Beeld: Getty Images