Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Stop met het voorspoelen van je vaat!

Stop met het voorspoelen van je vaat!

Stop met het voorspoelen van je vaat!

Spoel jij ook altijd eerst goed je borden en schaaltjes af voordat je ze in de vaatwasser stopt? Zelfs zó goed dat je vaatwasser haast overbodig is? Verspil geen tijd meer, het is namelijk helemaal niet nodig!

Je vaatwasser is ervoor gemaakt om de vaat schoon te maken. Waarom zou je de vaat dan voorspoelen?

Zonde!

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je nu gelijk allerlei etensresten achterlaat op je bord. Maar zodra je die er goed af hebt geschraapt, kun je het bord gewoon in de vaatwasser zetten. Afspoelen is overbodig. Vaatwassers zijn tegenwoordig goed uitgerust en bedoeld om je vaat zo schoon mogelijk te krijgen. Om heel je vaat van tevoren af te wassen, is dus zonde van je tijd én zonde van al die liters water die je erdoor verspilt. Van al dat water kun je beter een keertje extra in bad gaan.

Er zijn natuurlijk wel uitzonderingen. Bijvoorbeeld bij heel hardnekkige resten. Of als je niet van plan bent om de vaatwasser gelijk aan te zetten. Dan gaan de etensresten namelijk een eigen leven leiden en hoe langer je ermee wacht, hoe moeilijker het verwijderen van de vlekken wordt.

Kortom, laat het afspoelen in principe achterwege. Hoewel het een kleine moeite is, kost het veel water en de vijf minuten die je bespaart kun je weer besteden aan andere leuke dingen!

Spoel jij altijd je vaat af?

Lees ook: