Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Hoe vaak was jij je pyjama?

Hoe vaak was jij je pyjama?

Hoe vaak was jij je pyjama?

Uit recent Brits onderzoek blijkt dat de gemiddelde man zijn pyjama twee weken draagt voor hij in de was gaat. Vrouwen houden hun slaapkleding zelfs zeventien dagen ongewassen aan. En dát kan zorgen voor huidinfecties en blaasontsteking. O jee…

Bacteriën

Volgens professor Sally Bloomfield zit het zo: pyjama’s zitten dicht tegen de huid en wij mensen verliezen in een hoog tempo huidcellen. Deze cellen bevatten micro-organismen, die op zich niet schadelijk zijn. Maar als ze op de verkeerde plek terechtkomen, kunnen ze wel voor problemen zorgen. Zeker bij mensen die dragers zijn van stafylokokken, een bacterie die infecties kan veroorzaken bij de aanraking  met wondjes. En in onze darmen zit E.coli. Een bacterie die daar van nature voorkomt en waarvan de meeste varianten niet schadelijk zijn. Maar als deze bacterie in je urinewegen terechtkomt, kan dat een blaasontsteking veroorzaken.

De professor waarschuwt dat als je je pyjama uittrekt, de bacteriën ook je andere kleren kunnen ‘besmetten’. Daarom is het belangrijk dat je je nachtkleding minstens één keer in de week wast. Zo worden de meeste microben onschadelijk gemaakt en voorkom je kans op narigheid. En dan ben je hygiënisch en dus gezond bezig.

Flair is nieuwsgierig, hoe vaak was jij je pyjama?

 

Bron