Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Deze unicorn mimosa is de perfecte brunchcocktail voor het weekend

Deze unicorn mimosa is de perfecte brunchcocktail voor het weekend

Deze unicorn mimosa is de perfecte brunchcocktail voor het weekend

Nu Dry January zo goed als voorbij is – een kniesoor die op dat laatste weekend let- , kunnen we het dit weekend eindelijk weer eens op een zuipen zetten. En hoe kunnen we dat beter doen dan met de feestelijkste aller cocktails: de unicorn mimosa.

Van een mimosa heb je vast wel eens gehoord, het is een traditionele cocktail die bijna iedereen lekker vindt en – bonus – ook nog eens zeer makkelijk is om te maken.

Voor de cocktail vul je een champagneflute voor de helft met sinaasappelsap en de helft champagne (cava of prosecco mag natuurlijk ook). Als je de cocktail iets sterker wil maken, mag er nog een scheutje triple-sec likeur bij. Partje sinaasappel of citroen op het glas en klaar ben je. Een bekende variant op deze cocktail is de Buck’s Fizz, waarbij er dubbel zo veel champagne als sinaasappelsap wordt gebruikt.

Eetbare glitter

Allemaal hartstikke leuk – en lekker – maar ons hart ging pas echt sneller kloppen van de unicorn mimosas, bedacht door de dames van de Britse Cosmopolitan. Niet alleen zalig om naar te kijken, maar ook overheerlijk om te drinken – zeiden we al dat er wodka én eetbare glitter aan wordt toegevoegd? Wat ons betreft nu al een klassieke combinatie.

Voor deze cocktail doop je de flutes in eetbare glitters voordat je begint. Vervolgens schep je drie lepels sorbetijs in het glas en daarna een scheutje wodka. Aanlengen met champagne, glitterrietje erin en klaar. Zo komen wij het weekend wel door.

Bekijk hier de video met instructies.

 

 

Lees ook:

Bron: Wikipedia, Cosmopolitan UK