Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Het tv-scherm schoonmaken

Het tv-scherm schoonmaken

Het tv-scherm schoonmaken

Vroeger kon je je tv-scherm gewoon schoonmaken met wat glasreiniger en een doekje. De moderne LCD-schermen hebben iets meer zorg nodig. Wij leggen je uit hoe je het best je tv-scherm kunt schoonmaken. Want je wilt je favoriete programma’s natuurlijk wel bekijken op een sprankelend scherm, toch?

Stap 1: Televisie uitschakelen

Zet je televisie eerst uit als je het tv-scherm schoonmaakt. Zo zie je vuil en stof namelijk veel beter zitten. Een koud scherm is ook makkelijker schoon te maken, als het nog warm is tijdens het schoonmaken kun je strepen krijgen.

Stap 2: Afstoffen

Begin met het afstoffen van het scherm. Je kunt het beste een microvezeldoekje gebruiken. Deze doekjes laten geen stof achter en zijn zacht, waardoor ze niet zullen krassen. Vergeet ook niet de plastic omlijsting van de televisie schoon te maken.

Stap 3: Tv-scherm schoonmaken

Meestal is het scherm na het afstoffen al schoon genoeg. Wil je het toch beter poetsen? Dan kun je het schoonmaken met een mengsel van één deel schoonmaakazijn en één deel water. Hiermee kun je het tv-scherm ontdoen van vlekken en viezigheid. Doop het microvezeldoekje in de oplossing (maak het niet te nat!) en boen het scherm voorzichtig schoon. Gebruik zo min mogelijk vocht en boen ook zeker niet te hard, dit kan het scherm namelijk beschadigen.

Stap 4: Afdrogen

Droog het scherm en de omlijsting af met een droog microvezeldoekje. Het zal hierna weer mooi glanzen!

Tip: Pas op met chemische middelen als je het tv-scherm gaat reinigen. Deze kunnen het beeldscherm namelijk beschadigen.

Lees ook: Het toetsenbord schoonmaken