Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Gegrepen door Maddie McCann’s verdwijning? Dan is deze true crime-serie een ware must watch

Gegrepen door Maddie McCann’s verdwijning? Dan is deze true crime-serie een ware must watch

Gegrepen door Maddie McCann’s verdwijning? Dan is deze true crime-serie een ware must watch

Terwijl heel de wereld zich na nieuwe ontwikkelingen dertien jaar na dato opnieuw buigt over de verdwijning van de Britse peuter Maddie McCann, kun je je op Netflix verliezen in een vergelijkbaar mysterie. In de nieuwe miniserie ‘The Search’ wordt het enigszins vergelijkbare, waargebeurde verhaal van de Mexicaanse Paulette Gebara Farah (4) verteld. Wellicht zegt haar naam je niets, maar de zaak is minstens zo schokkend en spraakmakend als die van de nog altijd vermiste Maddie.

Paulette in rook opgegaan

Paulette is op een doodnormale avond naar bed gebracht door haar moeder Lizette in hun huis in een buitenwijk van Mexico Stad. De volgende ochtend, op 22 maart 2010, is haar bed echter leeg en blijkt het meisje spoorloos verdwenen, zo ontdekt kindermeisje Ericka. In haar kamer waren geen enkele aanwijzingen voor haar verdwijning te vinden. Ook toonden de beelden van de bewakingscamera’s geen abnormaliteiten. Paulette, afgekort Po, kampte met een lichamelijke handicap en een taalstoornis. Het meisje woonde met haar ouders in een luxe appartement op een van de bovenste verdiepingen van een flatgebouw. Dat maakte bijvoorbeeld een klim uit het raam onmogelijk. Ook waren er geen inbraaksporen en is ze op beveiligingscamera’s van het gebouw ook niet te zien. De familie heeft twee honden, die evenmin zijn wakker geworden die nacht. Dus waar is Paulette?

De slaapkamer van Paulette (tekst gaat verder onder de tweet):

Massale media-aandacht

Al snel leidde haar vermissing tot een schok binnen de lokale gemeenschap. Er werd een grootschalige zoekactie op touw gezet en zelfs Alberto Bazbaz, de procureur-generaal van de staat, maakte van de zaak een hoge prioriteit. Dat leidde tot controverse: in Mexico raken veel kinderen vermist waar niet naar wordt gezocht. Maar omdat Paulette afkomstig is uit een rijke familie lijkt deze vermissing plots wel belangrijk.

Moeder hoofdverdachte

Een week na Po’s verdwijning worden haar ouders én kindermeisjes gearresteerd. Hoofdverdachte: de moeder van Paulette. De verhalen van de ouders komen niet overeen met de verhalen van de kindermeisjes. Vanaf dat moment slaat het vertrouwen om en groeien de speculaties tot een hoogtepunt: hebben de ouders van Po iets te maken met haar verdwijning? Niet veel later meldt een plaatselijke krant dat de politie via afluisterapparatuur een gesprek tussen Lizette en haar andere dochter heeft opgevangen. In dat gesprek zou Lizette tegen haar dochter hebben gezegd dat ze ‘haar mond moet houden’ tegenover de politie omdat ze anders ‘problemen krijgt’.

Gevonden precies waar ze verdween

Na negen dagen is daar opeens een bizarre plottwist: Paulette wordt dood teruggevonden, aan het voeteneinde van haar eigen bed, verstopt tussen de lakens. Het statement luidt als volgt: Paulette is tijdens haar slaap op haar buik gerold en per ongeluk gestikt. En nu horen we je denken: hebben ze die slaapkamer en het bed dan helemaal niet doorzocht? Goed punt. Uiteraard is dat van onder tot boven gebeurd. Hierdoor groeide de verdenkingen dat Paulette terug in bed is gelegd. Wat is er in hemelsnaam gebeurd?

Lees ook
Fan van ‘The Stranger’? Dan hoort ook déze Netflix-serie op jouw kijklijstje thuis

Nu te bingen

In het Spaanstalige The Search (officieel: Historia de un Crimen: La Busqueda) wordt het verhaal verteld in de vorm van een dramaserie, bestaande uit zes afleveringen. De serie is vanaf nu te bekijken op Netflix. Bekijk de trailer in onderstaande video.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA | Beeld: Netflix