Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Driedubbel gestoord en rete spannend: dít is de trailer van ‘Dirty John’ seizoen 2

Driedubbel gestoord en rete spannend: dít is de trailer van ‘Dirty John’ seizoen 2

Driedubbel gestoord en rete spannend: dít is de trailer van ‘Dirty John’ seizoen 2

Herinner je ‘Dirty John’ nog, eigenlijk de waargebeurde versie van de razend populaire bingefavoriet’YOU’? Een vervolg op deze immens populaire serie liet niet lang op zich wachten. Toch zorgt de trailer van seizoen 2 voor een compleet nieuwe wending.

Dirty John Betty

We wisten natuurlijk al dat we Debra en John niet meer terug zouden zien. Dat verhaal was een gesloten boek. Dirty John is dan ook een anthologieserie, waarin ieder seizoen een compleet nieuw verhaal vertelt. Wel draait de reeks continu om dodelijke stalkerverhalen waar je de kriebels van krijgt. En, allemaal waargebeurd, voor een verhoogde dosis spanning.

De smerigste scheiding ooit

Seizoen twee heet Dirty John: the Betty Broderick Story en vertelt – weinig verrassend – het verhaal van Betty Broderick, die haar ex-man Dan Broderick en diens nieuwe vrouw Linda vermoordde. De bizarre scheiding van Betty en Dan, enkele maanden voor de moord, is een van de beroemdste scheidingszaken van Amerika en door Oprah uitgeroepen tot ‘de smerigste scheiding’ ooit. Want Broderick vs. Broderick, zoals de zaak werd genoemd, was wat je kunt noemen een vechtscheiding van het meest ordinaire niveau.

Alles over de zaak

In 1969 stappen Betty en Dan in het huwelijksbootje. Ze krijgen vijf kinderen: Kim, Lee, Daniel, Rhett en een zoontje dat twee dagen na de geboorte overlijdt. Na de geboorte van Kim behaalde vader Dan een diploma aan Cornwell University en besluit hij door te gaan met studeren. Hij schrijft zich in aan Harvard Law School (een belangrijk detail, komen we zo op terug).

In oktober 1983 krijgt Betty vermoedens dat Dan vreemdgaat. Dan ontkent en noemt zijn vrouw ‘gestoord’. Een kleine twee jaar later pakt Dan zijn spullen en verlaat hij Betty. Dan koopt een huis, neemt de zorg van de kinderen over en bekent niet veel later dat hij inderdaad – sinds januari 1983 – een verhouding met Linda heeft. De vermoedens van Betty waren dus al die tijd terecht en een vechtscheiding volgt. Eén van de redenen dat de scheiding uitloopt op een jarenlange rechtszaak, is omdat Betty al die jaren de kostwinner van het gezin was, zodat haar man kon studeren – en een glansrijke carrière tegemoet kon gaan.

Afijn, in 1989 wordt de scheiding eindelijk afgerond en op 22 april van dat jaar stapt Dan opnieuw in het huwelijksbootje, ditmaal met Linda. Tegen die tijd was Betty het spoor al flink bijster: Betty stalkte Dan, molesteerde zijn huis en reed met Linda’s auto hun huis binnen (terwijl de kinderen binnenzaten). Op 5 november 1989 escaleert de boel: Betty steelt Dan’s huissleutel van een van haar dochters en gaat met een geladen pistool het huis binnen. Ze vermoordt Dan en Linda.

Sinds haar bekentenis in 1989 – Betty heeft beide moorden nooit ontkend – zit Betty in de gevangenis. Haar verzoek tot vroegtijdige vrijlating werd in 2017 afgekeurd.

Lees ook
Groots fan van ‘You’? Dan horen deze series op jouw kijklijstje thuis

Eindelijk een trailer

In de trailer zien we de eerste bloedstollende beelden van het vervolg op de populaire serie. Golden Globe-winnaar Christian Slater (Mr. Robot) vertolkt Dan en Amanda Peet (Identity) kruipt in de huid van Betty. Met uitspraken als “I would have been treated better, if I would have been a dog that served my master” en “I’m not the crazy one, he is”, weet je dat je alle afleveringen weer op het puntje van je stoel gaat zitten. De exacte datum waarop Dirty John seizoen 2 op Netflix verschijnt, hou je nog van ons tegoed. De verwachting is dat we er komende zomer of in het vroege najaar voor kunnen gaan zitten.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA | Beeld: Still