Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Tot wanneer is het ‘oké’ om iemand een gelukkig nieuwjaar te wensen?

Tot wanneer is het ‘oké’ om iemand een gelukkig nieuwjaar te wensen?

Tot wanneer is het ‘oké’ om iemand een gelukkig nieuwjaar te wensen?

Dat je niet al je collega’s, vrienden en familie in de eerste week van januari tegen het lijf bent gelopen, is niet vreemd. Maar is het na die week nog oké om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen?

De feestdagen lijken misschien alweer even geleden, maar nog geen week geleden hebben we het vorige decennium kunnen afsluiten en 2020 officieel ingeluid. Dat betekent dat het vandaag – traditiegetrouw op 6 januari, ook wel Driekoningen – tijd is om de kerstboom weer de deur uit te doen en de rest van de versiering op te bergen. Die regel kennen we, maar hoe zit het met het moment waarop we moeten stoppen met elkaar een gelukkig nieuwjaar wensen?

Regel nummer één

Een officiële regel is er niet, maar er zijn wel richtlijnen voor deze datum. Zo zou je volgens sommige mensen elkaar een gelukkig nieuwjaar wensen tot Driekoningen, dat ieder jaar op 6 januari plaatsvindt. Dat zou dus betekenen dat de feestdagen én de nasleep voorbij ‘moeten’ zijn nadat er afscheid is genomen van de kerstboom en -versiering.

Lees ook
Déze drie sterrenbeelden zullen extreem goed beginnen aan het nieuwe jaar

Regel nummer twee

Een andere einddatum die veel mensen in hun achterhoofd houden is 15 januari. Dit wordt aangehouden omdat er vaak nog mensen een aantal dagen vrij zijn na de jaarwisseling. In de tweede week worden de beste wensen daarom nog ‘geaccepteerd’.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Nieuwjaarswensen, Metro UK | Beeld: iStock