Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Torenhoge benzineprijzen: zó doe je zo lang mogelijk met een volle tank

Torenhoge benzineprijzen: zó doe je zo lang mogelijk met een volle tank

Torenhoge benzineprijzen: zó doe je zo lang mogelijk met een volle tank

De gasprijzen stijgen de pan uit en dat is flink te merken bij de benzinepomp. Een liter benzine kost al meer dan 2 euro en de verwachting is dat die prijs alleen maar zal stijgen. De goedkoopste optie is natuurlijk de fiets pakken, maar dat is niet altijd een mogelijkheid. Daarom geven wij je enkele tips hoe je zo lang mogelijk met een volle tank kan doen.

Bandenspanning

Wist je dat het meer benzine kost als je met zachte banden rijdt? Zorg dus altijd voor de juiste bandenspanning. Dat kun je gemakkelijk regelen bij een tankstation. Je hebt alleen een paar muntjes van €0,50, €1 of €2 nodig, zodat je je banden kan oppompen.

Lichtgewicht

Zorg ervoor dat je auto zo leeg mogelijk is. Want hoe zwaarder de auto, hoe meer brandstof je verbruikt. Sowieso is een opgeruimde auto natuurlijk wel fijn. Ook kun je het best een dakkoffer verwijderen als je die niet gebruikt.

Eco-stand

De nieuwste wagens hebben een eco-stand. Het wordt afgeraden om altijd in deze stand te rijden, maar een poosje kan geen kwaad. Hiermee bespaar je toch wel wat benzine.

Cruise control

Heeft jouw auto cruise control? Dan is het verstandig om die te gebruiken. Door op een constante snelheid te rijden, verbruik je minder brandstof en kan je langer doen met een volle tank.

Rijd zachter

Ook hier geldt: hoe harder je rijdt, hoe meer benzine je verbruikt. Het loont écht om minder hard te rijden. Doe dat dus vooral, maar blijf letten op de veiligheid. Slome slakken, daar wordt niemand blij van.

Lees ook
Is het verstandig om te hamsteren vanwege de oorlog in Oekraïne?

Eerder schakelen

Schakel zo snel mogelijk naar een hogere versnelling. Op die manier bespaar je de meeste benzine.

Carpool

Als het mogelijk is, is het zeker handig om te carpoolen. Dat kan tevens hartstikke gezellig zijn. En denk toch nog eens na over de fiets of een leuke deal om goedkoper te reizen met het openbaar vervoer.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Brabants Dagblad | Beeld: Getty Images