Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Ton sur ton in Abbenes

Ton sur ton in Abbenes

Ton sur ton in Abbenes

Souraya (26, interieurstylist, blogger en fotograaf) woont sinds een jaar in een huis uit begin 1900 in Abbenes. Ze heeft een woonoppervlakte van 140 vierkante meter.

‘Dit huis heb ik puur op gevoel ingericht. Ik heb dezelfde werkwijze gehanteerd die ik ook volg als ik voor cliënten aan de slag ga. Zo kies ik altijd eerst een kleurenpallet dat bestaat uit een stuk of zes kleuren. Vervolgens voeg ik grotere elementen toe zoals een bank of een tafel met stoelen. Daarna richt ik de ruimte in met accessoires. Het gekozen kleurenpallet komt hierin terug, maar dan in meerdere tinten.

Op die manier ontstaat er een gelaagdheid in een interieur en die is redelijk kenmerkend voor mijn stijl. Mijn favoriete kleuren zijn vergrijsde aardetinten, zoals oker, camel, geel en mosgroen. Die kleuren komen ook weer terug in de fotografie aan de muren. Veel foto’s maakte ik tijdens vakanties en werkreizen. Omgevingsbeelden, zoals een mooi uitzicht of een fraai gebouw, vind ik mooier om te fotograferen dan de geijkte vakantiekiekjes. Op die manier is de foto niet alleen een mooie herinnering maar dient deze ook als kunst aan de muur. De muren maakte ik wit en op de vloer ligt wit laminaat van Ikea. Hierdoor komen mijn favoriete kleuren nog beter tot hun recht.

Wel heb ik de keukenmuur okergeel, de muur bij de tafel lichtgrijs en de hal mintgroen geverfd. Mijn Arabische afkomst duidelijk aanwezig in mijn huis; ik heb een Egyptische vader. Veel spullen nam ik mee uit dat land, bijvoorbeeld uit de zuidelijke stad Aswan. De bank komt van Fest Amsterdam. De ronde salontafel met opstaande rand is verkrijgbaar via mijn webshop Binti Home Shop en komt uit Marokko. Het kleed is FromTurkey With Love en vergelijkbare zijn via Binti-Home te bestellen.’

Favoriete winkels van Souraya

Dille & Kamille, Botermarkt 10, Leiden

YurtStore, Zoutmanstraat 43A, Den Haag

Favoriete webshops

www.fonq.nl

www.bintihomeshop.nl

www.bloomon.nl (voor een online bloemenabonnement)

www.en-designshop.com

Woontip van Souraya

‘Durf te werken met kleur. Veel mensen zijn voorzichtig met kleur terwijl het juist zo persoonlijk is. Door een wand een kleur te geven krijgt een ruimte karakter. Deze kleur kan je bijvoorbeeld ook terug laten komen in accessoires in de ruimte. Ik heb bijvoorbeeld de wand in mijn keuken geel geverfd, één van mijn favoriete kleuren, en dit doorgevoerd in de accessoires in de keuken en woonkamer’

Op www.bintihomeblog.com geeft Souraya een kijkje in haar ( creatieve ) leven.  Ze deelt hier, met haar eigen fotografie, inspirerende interieurs, stylingtips in haar eigen huis en ideeën voor kleurgebruik in een interieur.

Bron: Flair 23 – 2015 Bestel hier!

Tekst: Eva Lunshof. Fotografie: Souraya Hassan. Shopping: Marlies Huisman