Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Nét op tijd voor het paas-eetfestijn: de tompoucedonut scoor je nu ook in de supermarkt!

Nét op tijd voor het paas-eetfestijn: de tompoucedonut scoor je nu ook in de supermarkt!

Nét op tijd voor het paas-eetfestijn: de tompoucedonut scoor je nu ook in de supermarkt!

De reden dat de knalroze tompouce is uitgegroeid tot één van ’s lands favoriete gebakjes is simpel: het mini-taartje met glazuur, banketbakkersroom en duizendlaagjes bladerdeeg is hártstikke lekker. Maar handig eten? Dat is niet aan de tompouce besteed. Een donut bijvoorbeeld, die werk je makkelijker naar binnen. Eind 2019 kwam winkelketen HEMA tot dat besef, waarna een briljante nieuwe snack werd gecreëerd: de tompoucedonut. In het kader van ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’ is de lekkernij krap anderhalf jaar later ook bij déze supermarkt verkrijgbaar.

In een nieuw jasje

HEMA steekt de glanzende gebaksprinses, uiteraard een HEMA-klassieker, in een nieuw jasje. Hun ‘tompoucedonut’ was precies wat je denkt dat het is: een donut met roomvulling en het karakteristieke roze glazuurlaagje. Geen gehannes met het harde bladerdeeg meer dus.

Lekker happie van Appie

Maar voortaan is HEMA niet meer de enige waar je terecht kunt voor de suikerbom. Ze liggen tegenwoordig namelijk ook in de schappen van supermarktketen Albert Heijn. Voor € 3,50 tik je twee stuks op de kop die er nét zo roze en nét zo creamy uitzien als de HEMA-variant.

Lees ook
Verrassend en een tikkeltje bizar: HEMA komt met nieuwe smaak paaseieren die je tong doet tintelen

Smaakt-ie ook net zo lekker?

Daarmee zijn ze net zo prijzig als hun voorganger, want bij HEMA betaal je € 1,75 per tompoucedonut. De vraag is natuurlijk: zijn ze ook net zo lekker? Volgens de fijnproevers van het Instagramaccount Livingproef is dat helaas echter niet het geval. “Deze cross-over is gewoon niet zo heel goed gelukt. De donut is extreem dominant qua smaak. […] Echt een vet-kleffige hap. Het haalt de laag glazuur echt naar beneden. En de pudding is veel te flauw, niet opgewassen tegen de donut”, klinkt het harde oordeel. Hmm… would be a teleurstelling, maar we kunnen het toch niet laten: we halen gewoon een doosje in huis voor de pasen. Want eh, gewoon omdat het kan.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

tompouce donut ah

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Livingproef (@livingproef)

Beeld: Justine Wouterson, Getty