Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Van dakloze naar rijke zakenman: kijkers ‘Steenrijk, Straatarm’ sluiten Tommaso in het hart na valse start

Van dakloze naar rijke zakenman: kijkers ‘Steenrijk, Straatarm’ sluiten Tommaso in het hart na valse start

Van dakloze naar rijke zakenman: kijkers ‘Steenrijk, Straatarm’ sluiten Tommaso in het hart na valse start

Onlangs dook Fabrizio – bekend van ‘Temptation Island’ – al op in ‘Steenrijk, Straatarm’ en voor de nieuwste aflevering zijn de programmamakers wederom afgereisd naar België. In Antwerpen verblijven Tommaso Bordini en zijn verloofde Linsey vaak in een loft inclusief zwembad en sauna, iets waar de familie Over de Vest alleen maar van kan dromen. Hoewel de Vlaamse kledingontwerper momenteel zijn zaakjes dik op orde heeft, is dat niet altijd zo geweest. Hij heeft namelijk jaren op straat geleefd. Waar kijkers aan het begin van de uitzending kritisch zijn over de beste man, hebben ze aan het eind alleen nog maar lovende woorden voor hem over.

Twitter ontploft weer tijdens ‘Steenrijk, Straatarm’

In Steenrijk, Straatarm is te zien hoe een vermogend gezin een week lang van huis, haard en budget ruilt met een familie die iedere cent moet omdraaien. Iedere aflevering weer weet het programma de nodige tongen los te maken op Twitter, of dat nou is omdat de tranen rijkelijk vloeien óf omdat kijkers geen goed woord over hebben voor de deelnemers. Remember de verdeelde meningen over de familie Pos? Of de bakken kritiek voor Lotte uit Love Island? Afijn, ook woensdagavond stroomde Twitter weer vol en ging het voornamelijk over Tommaso, de man uit het rijke gezin.

Geld als water

Voor honderd euro aan sushi bestellen? Geen probleem. Wil zijn verloofde een nieuw paar schoenen? Dan worden die zonder nadenken gekocht. Naar eigen zeggen is 180 euro neertellen voor een goed glas whiskey niet eens te gek. Tommaso verdient zijn geld met zijn modelabel Bordoni, dat gespecialiseerd is in het maken van op maat gemaakte kleding. Daar hangt een flink prijskaartje aan, wat betekent dat vooral de rich & famous zich in zijn pakken kan hijsen. Zijn bekendste klant op het moment is dan ook de echte ‘Wolf of Wall Street’, Jordan Belfort.

Dakloos

Waar Tommaso momenteel alles kan kopen wat zijn hartje begeert, is dat in zijn jeugd heel anders geweest. Tegenwoordig hoeft-ie niet meer na te denken over hoeveel geld hij over de balk smijt en lopen zijn uitgaves wekelijks op tot zo’n 1.650 euro. Vroeger moest hij het net als het ruilgezin Over de Vest doen met een beperkt budget. Tommaso was zelfs een paar jaar dakloos, zo vertelt hij in Steenrijk, Straatarm. Voor zijn gevoel had hij toen slechts twee keuzes in het leven: óf zakenman óf gangster worden. Hij zette alles op alles en werd het eerste, mét succes dus.

Tranen

Wanneer hij het weekbudget à negentig euro telt dat de familie Over de Vest heeft, schieten de tranen in zijn ogen. “Ik heb dat meegemaakt, maar ik was alleen toen ik het moeilijk had”, aldus de zichtbaar aangeslagen Tommaso. “Zij hebben een kind om voor te zorgen. Dat je dan hiermee moet rondkomen, is gewoon niet eerlijk.” Het stel besluit rond te proberen te komen met veertig euro, omdat ze naast eten geen andere kosten hebben die week. Het minderbedeelde gezin gunnen ze een fijne week. “Ik hoop dat ze ook sushi bestellen en er 300 euro aan uitgeven”, grapt de kledingontwerper.

‘Vreselijke lui’

Hoewel Tommaso zich van zijn gevoelige kant laat zien, hebben kijkers aan het begin van de uitzending van Steenrijk, Straatarm maar weinig positiefs over hem te zeggen. Ook zijn verloofde moet het ontgelden op Twitter. “Wat een vreselijke lui, die Belgen”, luidt een van de vele reacties.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Lees ook
Familie Pos duikt op in ‘Steenrijk, Straatarm’: meningen sterk verdeeld over welvarend gezin

Tóch lovende woorden

Uiteindelijk weten Tommaso en Linsey de mening van de kijkers van Steenrijk, Straatarm tóch bij te stellen. Sterker nog, televisiekijkend Nederland schrijft dat de kledingmaker hun hart heeft gestolen. Vooral het feit dat-ie een trouwshoot heeft geregeld voor de minderbedeelde Erik en Helena én twee waardebonnen van elk maar liefst duizend euro cadeau doet aan het gezin voor op maat gemaakte pakken, wordt hartverwarmend genoemd. “Wat een lieverd.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter | Beeld: still