Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo maak je zelf toiletspray

Zo maak je zelf toiletspray

Zo maak je zelf toiletspray

Staat ‘luchtverfrisser’ of ’toiletspray’ op het boodschappenlijstje? Schrappen. Bespaar je het tripje naar de supermarkt én het geld, en maak het eenvoudig zelf. Zo doe je dat!

Toiletspray maken

Je hebt nodig:

 • 50 ml water
 • 50 ml alcohol, bijvoorbeeld wodka (desinfecterend)
 • 10 tot 25 druppels essentiële olie, afhankelijk hoe sterk je de luchtverfrisser wil hebben qua geur

Aan de slag:
Meng alles bij elkaar in een fijne flaconspray of plantenspuit, even goed schudden en spray het goedje in de ruimte. Alleen geschikt voor het toilet, niet op meubilair of in de buurt van eten.

Nog meer tips!

 • Sinaasappel
  Snijd een sinaasappel door tweeën, lepel de ene helft uit en sprenkel wat zout in de overgebleven schil. Dit trucje schijnt wonderen te doen in het toilet. Én, budgetproof!
 • Geurstokjes
  Vul een flesje met water, voeg er een flink aantal druppels essentiële olie aan toe en zet er een aantal droge satéprikkers in. Zo gepiept!
 • Soda in een jampotje
  Baking soda absorbeert en verwijdert hangende vieze geurtjes uit de lucht. Zet een jampotje met baking soda neer, voeg er een aantal druppels essentiële olie aan toe en het ruikt al snel fris! Voor extra sfeer kun je er een waxinelichtje in zetten. Door de warmte van het brandende kaarsje worden de essentiële oliën sneller verspreid.
 • Frisse auto
  Neem een klein stukje wolvilt (verkrijgbaar bij do-it-yourself winkels en Hema), knip er een figuur uit (een rondje, hartje of ster), maak aan de bovenkant een gaatje en haal er een touwtje door. Besprenkel het stukje wolvilt met een paar druppels olie (citrus, rozen, lavendel…) en hang deze op aan de achteruitkijkspiegel.

 

Succes!

 

Lees ook:
– Zo pak je je toiletartikelen in
– 7 Plekken die viezer zijn dan het toilet
– Tips om je toilet gezellig te maken