Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Last van vliegen in huis? 5 tips om ze op afstand te houden

Last van vliegen in huis? 5 tips om ze op afstand te houden

Last van vliegen in huis? 5 tips om ze op afstand te houden

Zonder hor ontkom je er haast niet aan in huis: vliegen. Hoewel ze misschien een stuk onschuldiger zijn dan wespen of muggen, zijn ze rete-irritant. Er helemaal van afkomen is best een lastige opgave, maar door een paar maatregelen te nemen kun je er wél voor zorgen dat ze zo veel mogelijk weg blijven.

Lees ook: Zo maak je badkamertegels schoon

Zit je rustig op de bank een boekje te lezen, word je aangevallen door een vervelende vlieg die je maar niet te pakken krijgt. Aaargh! En heb je ‘m eindelijk weten te verjagen, duikt er nog één op. En nog één, en nóg één…

Schoon huis

Het is misschien een open deur, maar als je wil dat vliegen wegblijven, is het belangrijk om je huis schoon te houden. Fruitvliegen komen namelijk vooral af op etensresten en vuil, dus zorg ervoor dat ze dat niét vinden in jouw huis. Werk de berg afwas direct na het eten weg en vervang regelmatig de vuilniszakken – zeker met dit warme weer. Daarnaast zijn er nog wat maatregelen die je kunt treffen. Lees en leer:

1. Zakjes water

Het oogt misschien niet heel gezellig, maar als je echt korte metten wil maken met vliegen, kun je boterhamzakjes gevuld met water ophangen. Vliegen zijn namelijk niet dol op de glinstering van het water en zullen daarom niet meer komen.

2. Lavendel

De geur van lavendel: óf je vindt het heerlijk óf je kunt ’t niet luchten. Vliegen behoren in elk geval tot de tweede groep; de partij die lavendel haat. In iedere vorm. Dus of je nu liever een geurkaars of takjes van de plant in huis wil zetten, is helemaal aan jou.

3. Basilicum

Vliegen houden niet van lavendel, maar óók niet van basilicum. Door zo’n plant in de keuken te zetten, zal je stukken minder last hebben van de vliegende beestjes. En dan kun je meteen met regelmaat een salade caprese op tafel zetten. Ook geen straf!

4. Kruidnagel

Niet alleen vliegen maar muggen kunnen de geur van kruidnagel niet verdragen. Vul een kommetje met water en kruidnagel of halveer een citroen en steek daar wat kruidnagels in, en je huis is vrij van deze vliegende insecten.

5. Knoflook

Hoewel wij wat knoflook door ons eten best kunnen waarderen, blijven vliegen er liever van weg. Door een paar teentjes door het huis te verspreiden, heb je veel minder last van ze. Maar omdat de geur van kruidnagel, basilicum en lavendel een stuk aangenamer is, is het misschien fijner om eerst die tips uit te testen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN.be | Beeld: iStock