Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Handig: met deze tips krijg je die vieze hondengeur uit je huis

Handig: met deze tips krijg je die vieze hondengeur uit je huis

Handig: met deze tips krijg je die vieze hondengeur uit je huis

Een hond in huis zorgt voor veel gezelligheid. Je hebt altijd een maatje om mee te knuffelen, mee te wandelen en tegen te praten als er niemand anders in de buurt is. Een klein nadeel is wel dat er in je huis een vieze hondengeur hangt. Niet echt fris. Maar gelukkig zijn er een paar tips die je kunt toepasssen zodat je huis weer lekker ruikt.

Zet een raampje open

We beginnen met de simpelste tip. Het ventileren van je huis is essentieel als je een hond in huis hebt. Zet lekker twee ramen tegen elkaar open, zodat je even je huis kan ventileren. Het kan ook helpen om een luchtreiniger aan te schaffen. Zo’n apparaat ververst de lucht en kan ook worden gebruikt als ventilator.

Natte vacht drogen

Niemand wordt echt blij van de geur van natte hond. Toch komt het regelmatig voor dat je de hond in de regen moet uitlaten of dat je hond het geweldige idee heeft om in de sloot te springen. Laat je hond na een wandeling niet gelijk naar binnen. Het is slim om eerst je viervoeter goed af te drogen met een natte handdoek of met een speciale hondenhanddoek. Droge hondenharen stinken minder erg en tijdens het afdrogen kun je ook gelijk vieze poten schoonmaken.

Goed je hond verzorgen

Stinkt je hond heel erg? Dit kan komen door een vieze vacht, een slecht gebit of vieze oren. Een goede hondenverzorging is essentieel. Je kunt de tanden van je hond regelmatig poetsen met een tandenborstel en kokosolie. Ook is het slim om je hond eens in de zoveel tijd schoon te borstelen.

Appelazijn

Mocht de vacht van je hond echt stinken, dan kun je gebruik maken van speciale hondenshampoo. Doe dit echter niet te vaak, want de shampoos kunnen vrij hardnekkig zijn.

Een natuurlijk middeltje wat kan werken is appelazijn. Doordrenk een washandje met appelazijn en smeer daarmee de vacht van je hond in. Zo haal je de vieze geur uit de vacht.

Hondenspullen wassen

Je vergeet het vast wel eens, maar het is verstandig om bepaalde hondenspullen regelmatig te wassen. Zoals de knuffels van je viervoeter, maar ook de mand en kleedjes. De geur van je hond gaat namelijk in deze items zitten en daardoor kan er een vieze hondengeur in je huis hangen. Gooi kleedjes, hoezen van hondenmanden en knuffels gewoon in de wasmachine en ze ruiken weer heerlijk fris.

Lees ook
Met je hond of kat lekker in bed slapen? Het is gevaarlijk om met je huisdier het bed te delen

Spuit een lekker geurtje

In huis kun je natuurlijk altijd een paar lekkere geurstokjes of geurkaarsen neerzetten om zo een hondengeur uit huis te verdrijven. Een fijne roomspray is ook altijd handig om in de buurt te hebben. Je kunt ook eventueel een luchtverfrisser kopen die je in het stopcontact kan doen. Zo worden er verschillende geurtjes automatisch verspreid door je huis.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Getty Images