Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Tips tegen onkruid

Tips tegen onkruid

Tips tegen onkruid

Heb jij al helemaal de zomerkriebels te pakken en heb je zin om je tuin summerproof te maken? Begin dan eerst met het verwijderen van onkruid. Onkruid in de tuin zorgt altijd voor veel ergernis. Gelukkig zijn er een paar simpele trucjes om er voorgoed mee af te rekenen. Alsjeblieft: tips tegen onkruid!

Wortels

De snelste manier om onkruid te bestrijden, is met een schoffel of een hark. Zo trek je de wortels uit de grond, waardoor de planten niet verder kunnen groeien. Het is het effectiefst op het moment dat de plantjes nog niet zichtbaar zijn.

Azijn

Koop een fles azijn, prik gaatjes in de dop en spuit de azijn op het onkruid. Is ook een effectief middel tegen groene aanslag op tegels.

Keukenzout

Strooi ’s avonds wat keukenzout over je tegels en bezem het uit. ’s Nachts gaat zout ‘zweten’, waardoor mos en onkruid tussen de tegels verdwijnen. Helaas werkt het niet als het regent.

Emmer kokend water

Giet ’s avonds een emmer kokend water over het onkruid. Let op: niet over je planten gieten, anders leggen die ook het loodje. De volgende ochtend is het onkruid geel en makkelijk te verwijderen.

 

Lees ook: Dit kun je allemaal met eierschalen