Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Hoe blijft je huis koel in de zomer?

Hoe blijft je huis koel in de zomer?

Hoe blijft je huis koel in de zomer?

Een hittegolf is niet plezierig, bovendien is extreme warmte ook geen pretje voor je woning. Daarom heeft Flair een aantal tips tegen hitte in huis! 

Tips tegen hitte

Vermoeidheid, concentratieproblemen, duizeligheid of hoofdpijn, uitdroging… de hittegolf kan ook een hoop ongemak met zich mee brengen. Belangrijk dus om niet alleen buiten maar óók binnenshuis je hoofd koel te houden!

Potdicht

Zorg dat de zon buiten blijft. Wanneer de zon schijnt, houd de lamellen en gordijnen dicht. Sluit ook de deuren en ramen. Wanneer de zon weer onder is, kun je het huis gaan luchten. Zet dan zoveel mogelijk ramen weer open.

Trek de stekker(s) eruit

Zorg dat alle elektronische apparaten uitstaan. De apparaten zorgen namelijk voor warmte. Denk aan de televisie, lampen, en ook de computer of laptop als je deze niet gebruikt. Schakel deze echt off.

Luchtig laken

Zorg voor luchtig beddengoed, zodat je een goede nachtrust tegemoet gaat en fris wakker wordt. Vervang eventueel het dekbed door een laken. Zorg ook voor een goede ventilatie in de slaapkamer, zonder dat de boel op de tocht staat.

Een briesje maar géén tocht

Een ventilator biedt uitkomst. Hiermee houd je jouw leefomgeving koel. Let er wel op dat deze niet direct op jou of je partner gericht staat. Probeer in ieder geval grote temperatuurverschillen en tocht te voorkomen.

 Heb jij nog tips voor je huis koel houden? Laat het hieronder weten in een reactie!

 

Lees ook: Trots in bikini of badpak!