Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Tip van de dag: zó verwijder je die vieze knoflookgeur van je handen

Tip van de dag: zó verwijder je die vieze knoflookgeur van je handen

Tip van de dag: zó verwijder je die vieze knoflookgeur van je handen

Bah, je hebt net knoflook gesneden en wel drie keer je handen gewassen. Maar toch blijft die knoflookgeur aan je handen zitten. Knoflook is verrukkelijk in gerechten, maar niemand wordt vrolijk van handen die stinken naar knoflook. Daarom hebben we de perfecte tip om je handen fris en fruitig te laten ruiken. 

Vloeistoffen

Er zijn een aantal drankjes of vloeistoffen die je helpen om de geur van knoflook aan je handen te verminderen of helemaal te laten verdwijnen. Klinkt als een dream come true, want nu kun je zo veel knoflook snijden als je maar wil. En het zijn producten die je vast en zeker in huis hebt.

Gebruik bijvoorbeeld citroensap. Na het snijden van de knoflook was je je handen met citroensap en water, droog je ze af en smeer je handen daarna goed in met handcrème zodat ze niet uitdrogen.

Ook water met koffie helpt goed tegen de geur van de knoflook. Smeer gemalen koffie over je handen en spoel het daarna af met warm water. De knoflookgeur zal dan een stuk minder zijn.

Peterselie en baking soda

Peterselie helpt niet alleen tegen de geur van knoflook op je handen, maar ook voor je adem. We weten allemaal dat je na het eten van knoflook een beetje uit je mond kan stinken, maar daar hoef je je nu geen zorgen meer over te maken. Gebruik de steeltjes om over je handen te wrijven of kauw erop. Weg knoflookgeur!

Houd het citroensap er nog even bij, want die heb je ook nodig als je de knoflookgeur wilt weghalen met baking soda. Je kunt dit spul gebruiken om spullen mee schoon te maken, maar het is ook wonderspul voor de stinkende handjes. Doe een beetje baking soda in het citroensap en wrijf ermee over je handen. Net zoals koffie neutraliseert baking soda de geur op je handen.

Lees ook:
Gadver: dít is het vieste plekje in het vliegtuig (en nee, het is dus niet de wc)

Nog een laatste tip tegen die knoflookgeur

Mocht je nou echt helemaal niets van deze producten in huis hebben, dan is er voor jou ook nog een optie. Je hoeft er alleen nog maar water voor te hebben. Maak je handen nat voordat je de knoflook snijdt, want zo blijft de geur minder aan je eigen handen plakken.

Is de geur toch blijven plakken? Smeer je handen in met zout en was ze daarna met water. Voilà, nu kun je zorgeloos de deur uitgaan.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | beeld: GettyImages