Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Nog langer genieten: dankzij deze tip blijven je droogbloemen het langst mooi

Nog langer genieten: dankzij deze tip blijven je droogbloemen het langst mooi

Nog langer genieten: dankzij deze tip blijven je droogbloemen het langst mooi

Een verse boeket op tafel staat natuurlijk hartstikke mooi, maar kan na een paar dagen al flink gaan hangen. De oplossing? Een bosje droogbloemen, iets wat vandaag de dag op bijna iedere straathoek wel verkocht wordt en eigenlijk niet mag missen in jouw interieur. Wil je er alles uithalen en ervoor zorgen dat je droogbloemen zo lang mogelijk mooi blijven? Dan heeft Flair een gouden tip voor je.

Droogbloemen langer mooi

Eerlijk is eerlijk: verse bloemen in huis brengen een hoop sfeer met zich mee, maar kunnen bést duur zijn. En als je iedere week een nieuw boeket in huis haalt, lopen de kosten behoorlijk op. Droogbloemen zijn een stuk duurzamer en staan minstens even mooi in huis. En met een simpel trucje gaat het bosje nog eens zes maanden mee ook.

Inspuiten, maar

Als je wil dat je droogbloemen zo lang mogelijk mooi blijven, is haarlak je beste vriend. Spuit dit eens in de zoveel tijd op je boeket en voorkom hiermee dat de bladeren of bloemen uit gaan vallen. Bovendien wordt de boel er een stuk minder breekbaar van én blijven de uitgekomen knopjes beter in vorm. Vooral pampasgras, iets wat je tegenwoordig in veel interieurs tegenkomt, heeft baat bij een beetje haarlak op zijn tijd.

Lees ook
Geen groene vingers? Zo maak in een handomdraai zelf droogbloemen

Om de drie dagen

Hoe vaak je je bosje in moet sprayen? Je doet er in elk geval goed aan om bij het verkooppunt te checken of ze de droogbloemen weleens ingespoten hebben en dat hebben bijgehouden. In het begin is het ’t beste als je ze bij thuiskomst iedere drie dagen even inspuit met haarlak.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: iStock