Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Aan déze dingen ergeren we ons het meest bij collega’s tijdens het thuiswerken

Aan déze dingen ergeren we ons het meest bij collega’s tijdens het thuiswerken

Aan déze dingen ergeren we ons het meest bij collega’s tijdens het thuiswerken

De laatste keer dat we op kantoor geweest zijn: we kunnen het ons bijna niet meer herinneren. Sinds de intelligente lockdown werkt het grootste deel van Nederland thuis, wat onder meer betekent dat we onze collega’s vaak alleen maar zien tijdens video calls. Dat wil niet automatisch zeggen dat er geen irritaties kunnen ontstaan onderling. Uit onderzoek blijkt dat het thuiswerken vanwege de corona-uitbraak nieuwe ergernissen met zich meebrengt.

Collega’s thuiswerken

Van een partner die óók thuis aan het werk is tot de kinderen die alle aandacht opeisen en een volle wasmand die continu in je zicht staat: er zijn behoorlijk wat dingen die ons weten af te leiden tijdens het thuiswerken. Het is dan ook flink wennen geweest, ook die nieuwe manier van communiceren met collega’s. En ook al zie je ze niet elke dag, ze kunnen je alsnog flink op de zenuwen werken.

Ergernissen

Uit onderzoek de website VPNdiensten.nl, op basis van een peiling onder dik 1500 werkenden, blijkt dat circa de helft van de Nederlanders zich ergert aan collega’s die tijdens een digitaal overleg onverzorgd voor de camera zitten. Daarnaast storen deelnemers zich aan mensen die te laat inchecken tijdens video calls en collega’s die voor de camera eten. Verder is een slechte internetverbinding vaak een bron van ongenoegen.

Routine aanhouden

“Inmiddels werken we al ruim twee maanden volledig vanuit huis. In het begin had ik er niet zoveel last van, maar naarmate deze situatie langer duurt, merk ik dat mijn motivatie om me helemaal kantoor-proof te kleden langzaam verdwijnt”, zegt Abel Baas, consultant bij VPNdiensten.nl. “Toch probeer ik me er iedere dag weer toe te zetten. Allereerst om mijn dagelijkse routine zoveel mogelijk aan te houden en om het juiste voorbeeld te geven aan mijn collega’s. Ik zou namelijk ook raar opkijken als ik een collega met ongekamde haren zou aantreffen in zijn of haar pyjama.”

Lees ook
Minder productief thuiswerken: deze gewoontes gooien roet in het eten

Struggles thuiswerken

Merk jij dat je nog steeds snel afgeleid bent tijdens het thuiswerken? Dan kunnen er meerdere dingen zijn die roet in het eten gooien. Ook kan het bijvoorbeeld al helpen om je bureau iedere dag netjes op te ruimen. Sneller ruzie met je partner door al dat op elkaars lip zitten? Met deze tips voorkom je het.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: iStock