Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Thee, dit kun je er ook mee!

Thee, dit kun je er ook mee!

Thee, dit kun je er ook mee!

Een rustig avondje op de bank, een paar koekjes en… een flinke pot thee natuurlijk! Met thee is het altijd even relaxen. Maar gooi je theezakjes niet gelijk weg na gebruik. Ze doen meer dan alleen een flinke mok ontspanning vullen. Kijk maar!

Thee

Thee bevat tannine, dat de groei van planten bevordert. Hang daarom eens je theezakje in de gieter of scheur de zakjes open en gooi het door de potgrond. Die planten zullen groeien als kool. Let wel op de stof waarvan het zakje is gemaakt en gooi het niet zomaar op de composthoop. Het maakt niet uit welke thee je gebruikt, alle theesoorten zijn geschikt als meststof.

Verbrand?

In de zomer of tijdens de wintersportvakantie… het overkomt ons allemaal wel een keer. Iets te lang in de zon gezeten en jouw neus en schouders zijn knalrood en verbrand. Natte theezakjes helpen prima als verlichting van de pijn. Thee bevat namelijk ingrediënten die je beschermen tegen ultraviolette straling. Je kan de zakjes direct op je huid leggen of een pot thee zetten. Laat deze afkoelen, doop een doek in de thee en dep het op je huid. Het werkt verkoelend.

Wallen wegpoetsen

Afgekoelde theezakjes helpen ook tegen wallen en zwellingen. Het beste is om de vochtige theezakjes ’s ochtends 10 tot 15 minuten op je ogen te leggen. De theezakjes kun je ’s nacht vochtig in de koelkast bewaren en de volgende ochtend gebruiken. Zo begin je de dag met een frisse blik.

Mooi oud

De winkels staan vol met anti-rimpelcrèmes, maar in de theedoos heb jij je eigen geheim. Witte thee! Het schijnt rimpels en lijntjes in je gezicht te vervagen. Leg de vochtige theezakjes 10 tot 15 minuten op je huid voor het beste resultaat.

Lees ook: