Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Wil je zien: de kersverse dramaserie ‘The Royals’ is metéén je nieuwe lievelings

Wil je zien: de kersverse dramaserie ‘The Royals’ is metéén je nieuwe lievelings

Wil je zien: de kersverse dramaserie ‘The Royals’ is metéén je nieuwe lievelings

Een beetje fout is het wel, maar ó zo vermakelijk. Binnenkort kun je schaamteloos genieten van een gloednieuwe dramaserie over de Britse royals. Verwacht geen ‘The Crown’ 2.0, maar denk meer ‘Gossip Girl’. Dan hoeven we je niet te vertellen dat dat heerlijk wegkijkt, toch?

Fictief koningshuis

De serie heet simpelweg The Royals en is gebaseerd op het meest besproken koningshuis ter wereld: dat van de Britten. Kijkers die zitten te wachten op Elizabeth, William en Harry, en Kate en Meghan, moeten we echter teleurstellen. De koninklijke familie uit de serie mag dan wel Brits zijn, maar is verder volledig fictief.

Wie gaan we dan wel zien?

De show draait om een koningspaar en hun twee kinderen, die er een sport van maken om zich zo vreselijk mogelijk te misdragen. The Royals is vanaf 12 augustus te zien op FOX. Onze vrinden van Superguide waren zo lucky dat ze alvast wat afleveringen mochten bingen en schreven een veelzeggende recensie.

Koningin der dramaseries

Niemand minder dan Elizabeth Hurley kruipt in de huid van Queen en haar moeder wordt gespeeld door de koningin van de dramaseries: Joan Collins. Zij steelt dan ook volledig de show: “Ze gaat helemaal los op een manier die doet denken aan haar hoogtijdagen in de jaren tachtig-hit Dynasty“. De makers lijken de echte leden van het Britse koninklijk huis wel degelijk als inspiratiebron te hebben gebruikt. “De twee actrices die Hurley’s nichtjes spelen zijn als enigen duidelijk gebaseerd op bestaande types: de dochters van de omstreden prins Andrew en Fergie.”

Lees ook
Creepy zuster uit klassieker ‘One Flew Over The Cuckoo’s Nest’ krijgt Netflix-serie en de trailer is #OMG

Wat krijgen we te zien?

“The Royals is een combinatie van kostuumdrama-decors en realityshow-spektakel, waar ook nog een moordmysterie en andere intriges bij komen. Het is pulp, maar dermate leuk gedaan dat je toch blijft kijken”, schrijft Superguide. “Het is genieten van de toeristische plaatjes van Engeland, van de acteurs die makkelijk uit de kleren gaan en altijd goed; mensen met meerdere potentiële ‘love interests’ die geen van allen te versmaden zijn…” Well, this sounds like muziek in onze ears, hoor!

‘The Royals’ is vanaf woensdag 12 augustus wekelijks te zien om 21:30 uur op Fox. Zin in!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Superguide | Beeld: FOX