Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > De leukste terrassen in Amsterdam

De leukste terrassen in Amsterdam

De leukste terrassen in Amsterdam

Een dagje winkelen, lekker struinen, maar waar strijk je neer om van die eerste zonnestralen te genieten in Amsterdam? Flair testte de fijnste terrassen.

Vondelpark 3

Waar: Dit nieuwe restaurant zit op de mooiste plek van Amsterdam, bij het monumentale pand van Filmmuseum. Vroeger lag hier tussen de bomen Vertigo verscholen, nu is hier het splinternieuwe V3 gevestigd.
Bijzonder: Je hebt hier zon tot 20.00 uur ’s avonds in de zomer, een unicum in het centrum van Amsterdam.
Conclusie: Perfecte uitvalsbasis voor een dagje park of grote musea, die allemaal in de buurt zijn. Groot terras, dus een tafeltje scoren moet lukken.

 

Pacific Parc

Waar: Westerpark, Amsterdam
Bijzonder: Al jaren een zeer geliefd terras onder Amsterdammers. Veel hipstervolk, dat met Apples op schoot zit te werken aan allerlei creatieve dingen. Heeft concurrentie van fantastische andere horeca als de Bakkerswinkels en Westerliefde, maar omdat ook hier de zon tot 20.00 uur staat, is dit de geliefde hotspot voor hip Amsterdam West.
Conclusie: Hippe mensen kijken in de buurt van de studio’s van De wereld draait door, prachtig park.

 

Café van Zuylen

Waar: Torensteeg 4-8, hartje Amsterdam
Bijzonder: Onze favoriet in het centrum van Amsterdam. Niet heel toeristisch, omdat je er even een zijstraat voor moet in duiken, met een groot, wijds terras uitkijkend op het water en de universiteit van Amsterdam. Biertjes heb je niet binnen drie minuten in je hand, maar hé: als je haast hebt, kun je altijd aan de bar bestellen. Lekkere hapjes, zon tot laat, goede mix van toeristen, studenten, dagjesmensen.
Conclusie: Hét terras om met zes tassen Kalverstraat-aankopen neer te strijken en te genieten van een goed, ijskoud (wit)biertje of een glaasje wijn.