Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Tekenen op de muur

Tekenen op de muur

Tekenen op de muur

Tekenen op de muren, het tafelkleed of het behang? Geen probleem!

Want met de nieuwste behangetjes, schoolbordstickers en XL-kleurplaten, is dat juist de bedoeling! Met onderstaande tips kun je urenlang kliederen en spelen.

Online bij Chispum vond ik verplaatsbaar(!) behang waarop je kunt schrijven. En heel grappig: leverbaar in een lijnenschrift- of ruitjesschrift-grid. Zie je het al voor je in de speelkamer? Achter een schoolbureau? Je hebt keuze uit diverse formaten. Nadat je erop geschreven hebt met een whiteboard marker kun je het weer schoonpoetsen met je handen of een zachte doek.

Bij Ikea zag ik de mooie dikke stof TIDNY liggen. Zwart-wit is-ie al prachtig, maar stel je voor wat een plezier de kinderen hebben als je ze vertelt dat ze met textielstiften op de stof mogen tekenen! Nadat de stof is ingekleurd, gebruik je ‘m als tafelkleed, of maak je er een (tafel)hut van.

Nog iets gemakkelijker zijn de XL-kleurplaten. Leg ze op de grond of hang ze aan de muur in de gang of speelkamer. Daar waar je de ruimte hebt! Want met het formaat 180×100 cm heb je die wel nodig. Hoe leuk is het om op je buik op je kleurplaat te liggen en deze in te mogen kleuren?

Vind je bovenstaande tips iets te spannend – bijvoorbeeld in verband met stift op de muur of grond – dan is een schoolbordsticker wellicht een goed idee. Krijtvlekken krijg je iets gemakkelijker van je muur af.

Heel veel tekenplezier gewenst!