Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Tafelmanieren? Zo heurt het!

Tafelmanieren? Zo heurt het!

Tafelmanieren? Zo heurt het!

De feestelijke decembermaand is begonnen en dus is het weer tijd voor uitgebreide diners. Een Running Dinner is een leuke manier om de feestdagen smakelijk en gezellig te laten verlopen.

Origineel diner

Bij een Running Dinner maken vrienden of familieleden ieder een gang. De gangen worden dus in verschillende huizen genuttigd.

Welcome Drinks

COCKTAILHet is wel zo leuk om, voordat iedereen aan tafel schuift, je gasten te trakteren op een bijzondere Welcome Drink, zoals een Royal Club Winter Cinnamon. Het recept vind je op Runningdinner.nl.

Bestek

Een officiële tafelindeling? De vork ligt links, het mes en de eventuele lepel rechts. Boven het bord komt de dessertlepel of -vork. Een oester- of visvork? Die komt naast de lepel.

Peper en zout

Om de kok niet te beledigen, gooi je niet meteen kilo’s zout en peper op je eten voor je geproefd hebt: want waarom zou de kok het eten niet perfect bereid hebben? Altijd even proeven dus, voordat je met peper en zout in de weer gaat.

Servetten

Je servet leg je op je schoot. Tussendoor dep je je  lippen ermee. Na het eten leg je ‘m links van je bord.

Klaar met eten?

Als je klaar bent met eten, leg je je vork en mes in de tien voor vier-positie met het mes aan de buiten- en de vork aan de binnenkant. Ander bestek, zoals een soeplepel, leg je aan de rand van je bord of schotel.RoyalClub_RunningDinner_Logo_DEF

Op Royal Club’s Runningdinner.nl vind je alle tools die je nodig hebt voor het organiseren van jouw Running Dinner. Inclusief fijne recepten voor de Royal Club Welcome Drinks.

Beeld: iStock
Advertisement