Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Supertips voor de droger

Supertips voor de droger

Supertips voor de droger

Voorkom een poppentruitje, maak schoon met geurdoekjes of prop aluminiumfolie in de trommel.. Supertips voor de droger, die je moet weten! 

25%

Van de mensen vindt het een lastig klusje om wol te reinigen en drogen. Jammer, want wat is er fijner dan zo’n heerlijk dikke trui om ’s winters in te wonen? De AbsoluteCare droger van AEG weet wel raad met wol. Dit systeem past zich helemaal aan op het materiaal, zodat je zeker weet dat er geen poppentruitje uit de droger komt.

Ruimte genoeg

Prop de droger niet te vol. Het droogproces is bij een bomvolle machine langer en sommige kledingstukken worden niet goed droog. Met 40% ruimte boven het wasgoed zit je goed.

Wat je niet ziet…

Wasverzachter en wasmiddelresten laten een laagje achter in de droogtrommel. Dit kan de werking van de elektronische sensoren verstoren. Af en toe afnemen met een doekje en een scheutje schoonmaakazijn doet wonderen.

Aan de bal

Je donsjas blijft ook na het wassen lekker donzig als je wat tennisballen in de trommel van de wasautomaat en droger stopt. De ballen kloppen de vulling los, en dus komt je jas niet plat uit de machine. Kies wel voor een lang programma met een lage temperatuur.

Rebound

Ruikt een kledingstuk wat muf, maar heb je geen tijd om het te wassen? Doe het even met een geurdoekje (van Robijn bijvoorbeeld) in de droogtrommel voor een opfrisbeurt. Dan kun je je favoriete jurkje moeiteloos nog een keer aan.

Blije zijde

Zijde is mooi, maar kwetsbaar. Was het met een wasmiddel voor tere kleding in koud water en droog het in de AbsoluteCare-droger van AEG. Ja, het kan echt!

Ontlading

Heb je geen drogerdoekjes tegen statische kleding in huis? Een prop aluminiumfolie in de droger werkt ook antistatisch.

Bespaartip

Centrifugeer je wasgoed op een zo hoog mogelijk toerental. Dan hoeft de droger minder lang te draaien.

Wollen kleding in de droger?

Het kan! De AbsoluteCare droger van AEG behandelt ze met care.