Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Supersnel stappenplan om je wc schoon te maken

Supersnel stappenplan om je wc schoon te maken

Supersnel stappenplan om je wc schoon te maken

De wc schoonmaken; het is niet het leukste huishoudelijke klusje. Toch hoef je er helemaal niet zo lang mee bezig te zijn. Met dit supersnelle stappenplan ben je binnen een handomdraai klaar met het poetsen van je kleinste kamertje!

1. Verwijder alle spulletjes rondom de wc

Geurkaarsjes, zeeppompje, luchtverfrisser; ze staan alleen maar in de weg tijdens het wc schoonmaken. Zorg dus dat je ze opruimt voordat je aan de slag gaat.

2. Trek schoonmaakhandschoenen aan

De wc zit vol met bacteriën die je echt niet binnen wilt krijgen. Trek daarom rubberen schoonmaakhandschoenen aan voordat je begint met schoonmaken of zorg dat je je handen na afloop goed wast.

3. Rondom de wc schoonmaken

Wist je dat er meer bacteriën zitten op het lichtknopje van je kleinste kamertje dan op de wc-bril? Belangrijk dus dat je ook deze van een lappie voorziet. Net zoals het fonteintje, de spoelbak en de wc-rolhouder.

4. Spuit toiletgel in de wc-pot

Een toiletgel die zorgt voor een glanzend schoon toilet is Kracht Actief WC Gel van Witte Reus, door de unieke 100% anti-kalk formule. Vergeet ook niet wat onder de rand te spuiten en dit kort in te laten werken. Dit is namelijk een broedplaats voor bacteriën.

5. Boen de pot met een wc-borstel

Doop een schone (!) wc-borstel diep in het water en maak vervolgens de hele pot goed schoon. Vergeet ook nu niet onder de rand en achterin de pot te schoonmaken. Tevreden? Spoel dan door.

6. Maak de bril en deksel schoon

Haal vervolgens een doekje over de bril, zowel eronder als erboven, en over de deksel van de wc.

7. Hang een toiletblok in de wc

Een fijn exemplaar is een Kracht Actief toiletblok lavendel van Witte Reus. Deze reinigt het toilet  bij elke spoelbeurt en verspreidt een frisse geur. Er zijn verschillende geuren, voor ieder wat wils!

Maandenlang heb je gewacht tot de zon weer naar binnen scheen. Maar nu het zover is, zie je alleen maar vieze ramen, stof en opruimklussen. Herkenbaar? Dan word je vast blij van dit geweldige schoonmaakpakket van Flair en Witte Reus. In no time een schone lentestart. Bestel het pakket nu voor maar €12,95 ipv €30. (gratis thuisbezorgd)

Wil je meer tips voor de wc schoonmaken? Neem dan een kijkje op Wittereus.nl

Beeld: 123rf.com