Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Eerste hulp bij stofzuiger problemen

Eerste hulp bij stofzuiger problemen

Eerste hulp bij stofzuiger problemen

Binnen no-time is het hele huis schoon, wat zouden we zonder moeten? Maar soms, heel soms, heeft ook dit hulpje in het huishouden kuren. Flair geeft tips bij stofzuiger problemen!

Stinkende stofzuiger

Stofzuigers kunnen na een tijdje muf of vies gaan ruiken. Vervang allereerst de zak. Ook kun je heel gemakkelijk een stuk zeep raspen en dit schaafsel op stofzuigen. Een lekker geurend wasmiddel in poedervorm kan ook. Dit kan je opzuigen, maar je kunt het ook rechtstreeks in de stofzuigerzak gooien.

De vloer schuren

Stofzuig geen fijn stof op, zoals bouwstof. Hierdoor raakt je filter verstopt en de motor overbelast. Ook is het onverstandig om te stofzuigen in schuren of garages, omdat deze vloeren nog wel eens grove steentjes bevatten. Als deze in de borstelharen blijven hangen, kan het je woonkamervloer flink beschadigen.

Stofzuiger zuigt niet meer

Het is belangrijk om de filter en de zak van de stofzuiger schoon te houden. Het beste is om de zak vaak te vervangen, maar dat is niet goedkoop. Kijk eens of een eigen merk goedkopere stofzuigerzakken verkoopt, zoals Hema of Blokker. Vaak is dit voordeliger dan het merk van je stofzuiger.

Linnen stofzuigerzak

Je kunt ook een linnen stofzuigerzak aanschaffen. Deze kun je open ritsen en leeggooien in de prullenbak. Ook handig als je iets hebt opgezogen wat niet de bedoeling was!

Controleer de buis en stang

Controleer voordat je die nieuwe stofzuigerzak aanschaft de buis en de stang. Die kunnen ook erg vies zijn. Je kunt deze makkelijk uitwassen met warm water. Na het uitspoelen van de stang en buis is het belangrijk om het heel goed te laten drogen. De stang kan je hiervoor inspuiten met een vochtverdrijver.

Heb jij ook een handige tip? Laat het ons weten!

Lees ook: