Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo voorkom je vieze vuilnisbakgeurtjes

Zo voorkom je vieze vuilnisbakgeurtjes

Zo voorkom je vieze vuilnisbakgeurtjes

De vuilnisbak is een broeinest van afval. Logisch dat er soms een onaangename geur ontstaat. Met deze vier tips reken je voorgoed af met vieze geurtjes en een stinkende vuilnisbak.

Kattenbakvulling

Heb je een kat in huis? Dan heb je ook vast kattenbakvulling op voorraad. Leg een laagje op de bodem van de vuilnisbak om vieze geuren te voorkomen. De kattenbakvulling absorbeert namelijk geuren en vloeistoffen, waardoor de geur zich niet uitbreidt door de hele keuken.

Citroendoekjes

Ook een wondermiddel, als het verdrijven van vieze geuren gaat, zijn citroendoekjes. Leg ze net als de kattenbakvulling op de bodem van je stinkende vuilnisbak voor een frissere lucht. Omdat de doekjes snel uitdrogen, moet je ze bij ieder nieuwe vuilniszak verwijderen.

Soda

Nog zo’n middel dat effectief is tegen nare geuren is soda. Strooi wat soda op de bodem van de vuilnisbak of direct in de vuilniszak en vieze geuren worden in no time geabsorbeerd. Ook voor het schoonmaken van je vuilnisbak kun je soda goed gebruiken.

Stinkende vuilnisbak ontsmetten met bleekwater

Soms moet je een vuilnisbak ook even helemaal schoonmaken om vieze geuren te verdrijven. Een effectief ontsmettingsmiddel is bleekwater. Wees wel voorzichtig met het gebruik, want de geur is ontzettend sterk. Zorg dat de ruimte waarin je de vuilnisbak schoonmaakt goed geventileerd is.

 

Lees ook: Fake een opgeruimd huis!