Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > De stickers van je servies verwijderen wordt een stuk makkelijker met déze tips

De stickers van je servies verwijderen wordt een stuk makkelijker met déze tips

De stickers van je servies verwijderen wordt een stuk makkelijker met déze tips

De stickers onder bijvoorbeeld je nieuwe servies die je er nooit afkrijgt, hóe irritant?! Herkenbaar? Dan ben je op de goede plek. Onder de hete kraan, eraf wrijven of krabben met je nagels. Helaas… de kans is klein dat het je lukt. Wij hebben de perfecte trucjes om het wél te laten slagen. 

Pak de föhn

Nieuw servies kopen en de sticker er niet af kunnen krijgen, ontzettend vervelend. En als je het stickertje dan loskrijgt is het de plakrand die blijft zitten. Wij hebben een makkelijk trucje om de sticker wel van je servies af te krijgen. De benodigdheden zijn alleen een föhn en 30 seconden de tijd. Blaas met de warme föhn voor 30 seconden over het stickertje heen. Dit zorgt ervoor dat de lijm zacht wordt en daardoor kan je het stickertje makkelijk verwijderen.

Citroen, pindakaas of azijn

Wanneer je geen föhn hebt of je bent bang dat je servies kapot gaat door de hitte, dan is het zuur uit citrusvruchten ook een wondermiddel. Als je een beetje van het sap gebruikt en dit op het stickertje of de lijmresten doet dan kan je het er vervolgens met een doekje vanaf vegen. Veel pindakaas kan ook je redder in nood zijn. In pindakaas zit olie die ervoor zorgt dat de lijm beter loslaat. Ook veel onverdunde azijn op de sticker of lijmresten doen kan helpen het te verwijderen.

Het grove werk

Als de bovenstaande natuurlijke producten niet werken dan kan je aan de slag met het grove werk. Denk hierbij aan alcohol, terpentine en nagellakremover met aceton. Als je deze producten op het stickertje doet en dit even laat intrekken en het vervolgens met een doekje afveegt moet het binnen no time goed komen. Doe wel voorzichtig, want niet elk materiaal kan tegen deze grove producten.

Lees ook
Ondersteboven of rechtop je glazen in de kast zetten? Er is maar één juiste manier

Gebruik plakband

Heb je de sticker voor een groot deel losgekregen, maar is er nog een restje lijm aanwezig? Dan is plakband of schilderstape ook nog een optie om de laatste stukjes te verwijderen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: Getty Images