Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Déze vijf sterrenbeelden zijn het beste in sinterklaasgedichten schrijven

Déze vijf sterrenbeelden zijn het beste in sinterklaasgedichten schrijven

Déze vijf sterrenbeelden zijn het beste in sinterklaasgedichten schrijven

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het alweer Pakjesavond. Veel mensen krijgen rond deze tijd vaak stress, omdat ze nog een Sinterklaasgedicht moeten schrijven. Maar sommige mensen hebben hier helemaal geen moeite mee, en laten het rijmwoordenboek gewoon links liggen. Dit zou zomaar eens te maken kunnen hebben met de stand van de sterren. 

Schorpioen 

Ben jij een Schorpioen? Dan heb je waarschijnlijk heel veel oog voor detail. En tijdens het dichtwerken is dit een hele handige kwaliteit die je daarvoor goed kunt gebruiken. Jouw gedichten zijn vaak extra speciaal door alle informatie die je in je Sinterklaasgedicht weet te verwerken. Niets is voor jou te gek.

Weegschaal

Weegschalen kijken over het algemeen vaak door een roze bril. En dit werkt tijdens het rijmen alleen maar in jouw voordeel, want je kunt van alles iets moois maken. Je weet vaak precies hoe je je gevoel op papier moet zetten. Daarom is niet alleen een Sinterklaasgedicht voor een Weegschaal een makkie, ook een liefdesbrief schudden ze zo uit hun mouw.

Vissen 

Vissen staan bekend om hun intuïtie. Ook zijn Vissen heel artistiek. Daarom zijn de Sinterklaasgedichten van Vissen ook heel uniek, bijna een kunstwerkje. Want ze hebben hun eigen kijk op de wereld en weten iemand daardoor helemaal mee te nemen in hun gedicht.

Lees ook
Déze sterrenbeelden zijn de beste match in een moeder-dochterrelatie

Tweelingen 

Tweelingen staan er om bekend dat ze een ruime woordenschat hebben. En dat is natuurlijk erg handig als je een Sinterklaasgedicht gaat schrijven. Het zal waarschijnlijk een lekker uitgebreid gedicht worden, maar het is zeker weten een feestje om te lezen.

Kreeft 

Kreeften zijn geboren dichters. Ze kunnen vaak op een poëtische manier hun gevoel en emoties op papier krijgen. Hoewel een Sinterklaasgedicht natuurlijk ook de nodige grapjes moet bevatten, weet een Kreeft de ontvanger van het gedicht altijd goed te raken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: GettyImages