Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Eens of oneens? ‘Een verlanglijstje rondsturen voor een verjaardag is voor iedereen top’

Eens of oneens? ‘Een verlanglijstje rondsturen voor een verjaardag is voor iedereen top’

Eens of oneens? ‘Een verlanglijstje rondsturen voor een verjaardag is voor iedereen top’

Iedere week plaatsen we een stelling op Facebook en Instagram, omdat we benieuwd zijn hoe jullie over bepaalde dingen denken. Deze week: ‘Een verlanglijstje rondsturen voor een verjaardag is voor iedereen top. Jij geen troepcadeaus, zij geen moeilijke zoektocht’.

Lees ook
Eens of oneens? ‘Ongevraagd post openen van je partner of huisgenoten kan niet door de beugel’

stelling verlanglijstje verjaardag

We verzamelden jullie meningen over deze stelling. Hoe denk jij erover? Klik hier om mee te praten!

Christine: Nee, ik ben daar zo allergisch voor. Er staan vaak veel te dure cadeaus op het lijstje en het haalt totaal de spontaniteit weg. Laat kinderen lekker wat leuks voor een ander kind uitkiezen.

Patricia: Ik gebruik altijd www.lijstje.nl. En niemand is verplicht er gebruik van te maken. Maar vaak is een cadeau voor een kind best lastig. Ook voorkom je met dit systeem dat je dubbele dingen krijgt.

Andrea: Ik heb vorige weekend een verjaardagsverlanglijstje verstuurd. Het is inderdaad superhandig voor degenen die je hebt uitgenodigd en zij hoeven niet te brainstormen van, wat kunnen we dit jaar geven? Het is anders vaak een beetje standaard, douchespullen of een cadeaubon. Ook leuk! Maar als je echt dingetjes hebt van: oh, maar dat is leuk om te vragen! Dan zet ik die op m’n lijstje en is het een verrassing wat je krijgt haha. Zelf gebruik ik mijnverlanglijst.eu, want daar kunnen mensen ook afstrepen, zodat het niet dubbel gekocht wordt. Ook kan je daar nog info bijplaatsen, bijvoorbeeld een linkje naar de webshop of een foto.

Mariska: Heel handig en geen verplichtingen. Heb je iets anders in gedachten, ook leuk! Krijg toch altijd weer de vraag wat wil hij hebben. Niet voor iedereen makkelijk om speelgoed uit te zoeken.

Claudia: Ik vind het handig om een wensenlijstje te krijgen. Weet je zeker dat het iets is wat de jarige wil. Niet alleen handig met kinderen, maar ook voor volwassenen. Alhoewel ik steeds vaker geld in een envelop sta te doen in plaats van een cadeau hoef te kopen.

Desiree: Wel handig, maar geen verplichting. Vaak geeft het wel een idee wat het kind leuk vind of graag wil. Ik zorg wel dat er in verschillende prijsklassen cadeaus op staan.

Vivianne: Het leek me erg handig bij mijn dochter, maar niemand keek er naar. Allemaal cadeautjes die niet op het lijstje stonden.

Tanja: Voor kinderen is het echt ideaal. Dan weet iedereen wat ze wil en ze kunnen het afstrepen.

Loesje: Ben voor! Diegene krijgt wat-ie wil en je geeft ook het goede. Vind wel altijd dat je met diverse budgetten rekening moet houden als je zelf een lijstje maakt.

Sanne: Soms weten we niet eens meer wat we willen, toch? Dus waarom niet vragen naar een gift voor een goed doel? Zo denken we aan een ander en aan de massaproductie.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock