Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Eens of oneens? ‘Ongevraagd post openen van je partner of huisgenoten kan niet door de beugel’

Eens of oneens? ‘Ongevraagd post openen van je partner of huisgenoten kan niet door de beugel’

Eens of oneens? ‘Ongevraagd post openen van je partner of huisgenoten kan niet door de beugel’

Iedere week plaatsen we een stelling op Facebook en Instagram, omdat we benieuwd zijn hoe jullie over bepaalde dingen denken. Deze week: ‘Ongevraagd post openen van je partner of huisgenoten kan niet door de beugel’.

Lees ook
Eens of oneens? ‘Dat mensen de 1,5-meterregel alweer volledig negeren, is onbegrijpelijk’

stelling post openen huisgenoten partner

We verzamelden jullie meningen over deze stelling. Hoe denk jij erover? Klik hier om mee te praten!

Nicole: Post is geadresseerd aan iemand, voor die persoon is het. Als mijn partner het aan mij wil laten lezen: prima, zijn keuze. Ook toen de kinderen nog thuis woonden, maakte ik hun post niet open. Bij vakantie en er kwam wat voor hen, meldde ik dat en dan besloten zij of het open moest of niet. Mail ook eigen adres. Ik zou erbij kunnen, doe dat niet. Als hij het wilt vertellen, vertelt hij het wel.

Jill: Ehhh, we zijn getrouwd in gemeenschap van goederen. Wat van mij is, is van hem en andersom. Als ik de post niet open, hadden ze het net zo goed niet kunnen sturen, want dan blijft het liggen.

Marga: Post is privé, ook al ben je getrouwd. Wij zijn al ruim 45 jaar getrouwd, maar maken elkaars post niet open! Is het aan ons beiden gericht, dan wel. Meestal vertellen we zelf wel wat voor post ieder heeft gekregen, maar maken andermans post nooit open. Zelfs niet van de kinderen toen zij nog thuis woonden.

Roxanna: Samenwonende/getrouwde koppels hebben meestal al toestemming van elkaar om de post te openen, zeker als het zaken betreft wat hun allebei aangaat (hypotheek, verzekering, electra, etc). Maar persoonlijke post (brieven, school) raak ik niet aan zonder het eerst te melden.

Francisca: Ik maak de post van mijn man maar open, anders ligt het er na een paar weken nog. Ongeopend.

Bianca: Alles wat de administratie e.d. betreft, is mijn afdeling dus maak ik open. Pakketjes laat ik dicht.

Jolanda: Alleen degene wiens naam erop staat, maakt de post open. Niet dat we boos worden of zo, maar het is gewoon je privacy.

Kirsten: Wij hebben hier in principe geen geheimen voor elkaar. Een rekening of brief van de belasting maak ik dan ook gerust open, maar een pakketje of een envelop waarvan ik de inhoud niet weet, mag hij zelf gewoon openmaken.

Corine: Er zit naar mijn mening wel verschil tussen huisgenoot of partner. Wat betreft huisgenoot, hierbij zal ik niks openmaken. Partner, dan mag ik post wél openen; immers hebben we een gezamenlijk huishouden. Pakketje, kaartjes etc maak ik niet open!

Liese: Er zijn bepaalde redenen waarom er post binnenkomt. Dus ook privézaken! Ik vraag het altijd eerst even.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock