Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Heftig: extreem vermogende broers uit ‘Steenrijk, Straatarm’ aangehouden

Heftig: extreem vermogende broers uit ‘Steenrijk, Straatarm’ aangehouden

Heftig: extreem vermogende broers uit ‘Steenrijk, Straatarm’ aangehouden

De politie heeft in Aardenburg twee mannen aangehouden in een onderzoek naar fraude. Een kantoor van hotel De Elderschans en een woning aan de Herendreef in deze plaats in Zeeuws-Vlaanderen worden doorzocht. Het hotel is in handen van de broers Salar en Sasan Azimi, die fanatieke tv-kijkers bést weleens bekend voor zouden kunnen komen. De familie Azimi was onder meer te zien in het programma ‘Steenrijk, Straatarm’ op SBS 6, ‘Waar doen ze het van?’ van de EO en ‘Jinek’.

De boel in beslag genomen

Bronnen melden dat de Zeeuwse eigenaren van het hotel zijn aangehouden. De politie doet daar geen mededelingen over. Politie en ook specialisten van de FIOD zoeken in dit fraudeonderzoek onder meer naar tablets, computers en usb-sticks, aldus een woordvoerder van de politie.

Foute zaakjes

Het NRC weet meer. De mannen zouden worden verdacht van witwassen, hypotheekfraude en valsheid in geschrifte en het is niet de eerste keer dat ze met foute zaakjes in verband worden gebracht. Salar was de afgelopen jaren topman van beursfonds Lavide, waa hij vertrok toen bleek dat hij geld van investeerders had gebruikt voor oneigenlijke doelen. Azimi is verder eigenaar van de Belgische amateurvoetbalclub Patro Eisden, maar alleen omdat hij in Nederland geen club kon krijgen. “De KNVB waarschuwde NAC, Roda JC en FC Dordrecht voor de mogelijke koper. De voetbalbond had via het openbaar bestuur een tip gekregen dat er vraagtekens waren over de herkomst van zijn geld”, schrijft NRC over de gebeurtenissen van twee jaar geleden.

Lees ook
‘Waar doen ze het van?’ is voyeuristisch gluren op andermans bankrekeningen: ‘Ze maken er een potje van’

Goed in de slappe (witte) was

Naar aanleiding van een uitzending van Waar doen ze het van schreef Flair-columnist Hester Zitvast vorig jaar over de Azimi’s: “Zij gooien geen geld over de balk, beweerde de vader met droge ogen niet lang nadat we een inkijkje in zijn dertien auto’s tellende wagenpark hadden gekregen, waar hij alleen al maandelijks €25.000 aan onderhoud voor neertelt.” In het programma onthulde Azimi een maandinkomen van maar liefst € 130.000 te hebben. Zijn totale vermogen zou een luttele twintig miljoen euro bedragen, vertelde hij eerder.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, NRC | Beeld: Still