Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Starbucks biedt 10.000 vluchtelingen een baan aan

Starbucks biedt 10.000 vluchtelingen een baan aan

Starbucks biedt 10.000 vluchtelingen een baan aan

Starbucks heeft in een verklaring gister laten weten de komende 5 jaar 10.000 vluchtelingen aan te willen werven. Hiermee verzet de Amerikaanse koffieketen zich bewust tegen het inreisverbod dat president Trump afgelopen weekend instelde.

Naast Hollywoodsterren zijn er dus ook steeds meer mensen uit de bedrijfswereld die zich uitspreken tegen het beleid van Trump. Zo kreeg Starbucks al bijval van de topmannen van Airbnb en Google.

Brian Chesky, algemeen directeur bij Airbnb, kondigde bovendien aan dat zij gratis kamers zullen aanbieden aan de vluchtelingen die naar de Verenigde Staten willen komen. Het inreisverbod druist volgens Chesky volledig in tegen een van de belangrijkste basiswaarden van Airbnb, namelijk dat iedereen zich overal ter wereld thuis moet kunnen voelen.

Verzorgen

Howard Schultz, topman bij Starbucks heeft laten weten dat hij z’n best zal doen om in alle 75 landen waar Starbucks actief is mensen aan te werven die gevlucht zijn voor oorlogen en discriminatie.

Daarnaast schreef hij: “Laat mij u verzekeren dat wij onze normen en waarden trouw blijven (..). Wij willen mensen inspireren en voor ze zorgen – één persoon, één kopje en één buurt tegelijk. Of dat nu die buurt nu staat in een christelijk land of in een land met overwegend moslims, maakt voor ons geen verschil.”

 

 

Lees ook:

Bron: De Standaard, Elle UK, news.starbucks.com