Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > ‘Spannende molactie’ in Heel Holland Bakt zorgt voor hilariteit op social media

‘Spannende molactie’ in Heel Holland Bakt zorgt voor hilariteit op social media

‘Spannende molactie’ in Heel Holland Bakt zorgt voor hilariteit op social media

Als je als trouwe taarten-fan ‘Heel Holland Bakt’ kijkt, denk je misschien niet gelijk aan ‘Wie is de Mol’. Toch hebben die twee kijkcijferknallers wat met elkaar gemeen gehad dit weekend.

Nieuwjaarsaflevering

Er was namelijk sprake van een heuse, spannende ‘molactie’ in Heel Holland Bakt. En dat nog wel in de speciale Nieuwjaarsaflevering, waarin de champagne klonk en Daniel zelfs prachtige glitteroogschaduw uit de kast trok.

Foetsie

Want wil nou het geval? De thuisbakkers moesten saucijzenbroodjes maken. Wie kent ze niet? Het heerlijke broodje gevuld met vlees, vega of zelfs vis, maar altijd met een buitenkant van bladerdeeg. En bladerdeeg zelf maken? Dat betekent oneindig vaak kneden, rollen en opvouwen. Zo creëer je de mooiste laagjes, natuurlijk. Bakker Sabine baalt echter als een stekker: haar zorgvuldig gevouwen deeg dat ze in de koelkast had gelegd, was opeens spoorloos verdwenen… Ofwel: haar deeg is gestolen door één van de andere kandidaten. En dat zijn inderdaad eerder taferelen die je bij een programma als Wie is de Mol verwacht.

Sabinotage

“Serieuze sabotage”, klinkt het nu massaal op social media. Want nu de programma’s één dag na elkaar op televisie te zien zijn, kunnen kijkers niet anders dan de complotten bundelen. Ofwel: zit er ook een Mol in Heel Holland Bakt, dit jaar? “Ik heb in de app mijn punten ingezet op Elizabeth en Daniel. En jij?”, grapt iemand op Twitter, doelend op de Mol-app waarin je mee kunt raden wie de Mol is van dit jaar. “Deeggate”, wordt het nu al genoemd. Of: “Heel Holland Molt”. Ach ja, het is ook allemaal wat. Piekfijn bladerdeeg dat is gepikt en ook niet wordt teruggevonden óf teruggegeven… Gelukkig voor Sabine mag ze een stuk deeg lenen van kinderarts Thijs, de held van de avond.

De tekst gaat verder onder de tweets.

En cheers

Wat nog meer opvallend was aan de tweede aflevering van ’s lands populairste bakprogramma? De champagnejurk van Janny, natuurlijk:

Plus de mislukte porties gelukskoekjes:

Lees ook
Tessa: ‘Het lastigste aan kinderen vind ik misschien wel dat ze er áltijd zijn’

Misbaksels

En dan natuurlijk de afvaller van deze week… Helaas waren de baksels van Roelof het minst goed gelukt dit keer, en moest hij naar huis. Daniel werd meesterbakker van deze week. We verheugen ons alweer op alle (mis)baksels van volgende week zondag. Zou er iemand een vrijstelling krijgen…?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter | Beeld: Omroep Max, Heel Holland Bakt