Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Deze Songfestival-act is volgens kijkers de absolute winnaar

Deze Songfestival-act is volgens kijkers de absolute winnaar

Deze Songfestival-act is volgens kijkers de absolute winnaar

Donderdagavond was het moment daar voor ‘onze’ Duncan Laurence: hij zong zijn megahit ‘Arcade’ en bracht Nederland daarmee naar de finale van het Eurovisie Songfestival 2019. Twitter overspoelde met complimenten voor de zanger, maar er was nóg een act die op een hoop lovende woorden kon rekenen.

Ruim drie miljoen kijkers zaten gisterenavond hoe 18 acts vochten voor een plekje in de finale van het Eurovisie Songfestival. Duncan lukte het (en terecht!), maar de ‘absolute winnaar’ volgens de kijkers thuis veroverde géén plek in de show van zaterdagavond.

Hoogtepunt

Onterecht? Nope, want het was de pauze-act die volgens twitteraars hét hoogtepunt van de avond was. Tijdens het tellen an de stemmen was de Shalva-band te zien, een groep die bestaat uit 8 mensen met allemaal een psychische of fysieke handicap. Zo zijn beide zangeressen blind en hebben twee andere bandleden het syndroom van Down.

Lees ook
Dít is hem: zo ziet de vriend van Duncan Laurence eruit

Tussendoor

In eerste instantie zou de band Israël vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv. Uiteindelijk ging dit niet door omdat een aantal leden van de groep dan zou moeten repeteren tijdens Sjabbat, een heilige rustdag binnen het jodendom. Daarom werd ervoor gekozen om de band op te laten treden als act tussendoor, en dat heeft de leden een hoop complimenten opgeleverd. Zo schrijft iemand dat het de “absolute winnaar van het Songfestival” is. Lees mee:

De tekst gaat verder onder de tweets.

Kijk terug

Het optreden van de Shalva-band gemist? Hieronder kijk je de spetterende performance terug:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl | Beeld: ANP