Als we bbq-en zeggen, dan denken we natuurlijk aan lekker gemarineerde kipspiesjes. Niet alleen snel en makkelijk te maken, maar ook nog eens lekker.
Wat heb je nodig?
- 350 gram kipfilet
- 2 eetlepels ketjap
- 2 eetlepels olijfolie
- halve theelepel gember
- halve theelepel sambal
- 1 teentje knoflook
- eventueel uitje
Tijd: 25 min
Voor 2 personen
Zo maak je het!
Snijd de kipfilet in blokjes en doe de kip in een schaal. Voeg de ketjap, olijfolie, gember, sambal en een vers geperst teentje knoflook toe aan de kip en meng het geheel door elkaar. Laat de kip nu lekker marineren totdat je de kip nodig hebt. Rijg de kip vervolgens aan spiesjes, eventueel met ui ertussen, en bak de kip op de barbecue totdat de kip gaar is. Serveer de kipspiesjes met aardappeltjes, een salade en satésaus.
Gezonde tip!
Serveer de kip niet met satésaus, maar met een zelfgemaakte tzatziki met magere kwark. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is 1 komkommer geraspt, 2 tenen knoflook, 1 bak magere kwart, fijngesneden blaadjes bieslook en zout en peper om het op smaak te maken.
Elke week plaatsen we een recept van een lezeres! Wat is jouw favoriete recept op de barbeque? Laat het ons weten en misschien plaatsen we jouw recept wel!
Eet smakelijk!
Sofie
Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie.
Sofie is onze nieuwe videoblogger. In dit filmpje stelt ze zich even voor.