Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Snel opruimen na een feestje is zo gepiept!

Snel opruimen na een feestje is zo gepiept!

Snel opruimen na een feestje is zo gepiept!

Lege wijnglazen, bierflesjes, overal cocktailprikkers, chips over de vloer…

Snel opruimen

Na een feestje is je huis meestal een grote chaos. Wil je ’s ochtends wakker worden in een fris en schoon huis, dan moet je toch echt even aan de poets. Flair geeft de beste en snelste opruimtips!

Ramen en deuren open

Voor wat frisse lucht gooi je alle ramen en deuren open. Dan stinkt het de volgende dag alvast wat minder. Zet ondertussen een rustig muziekje op en vervoer al het glaswerk naar de keuken.

Vaatwasser vullen

Zet al het glaswerk in de vaatwasser. Heb je die niet? Spoel alvast voor met heet water en stapel netjes op. Je kunt altijd nog na het stofzuigen en dweilen afwassen, als je puf hebt.

Vuilniszakken

Gooi etensresten, servetjes, cocktailprikkers en noem maar op in de vuilniszak. Pas op dat je geen cadeautjes weggooit die je net hebt gekregen. Zet ze apart neer op een tafel of in een kast.

Schoonmaken

Heb je alles aan kant? Dan kun je beginnen met schoonmaken. Ga eerst rond met de stofzuiger. Voor een frisse geur in de huiskamer doe je wat wasmiddel in de stofzuigerzak. Vlekken op de bank? Wrijf ze in met ossengalzeep.  Neem de tafels af met een sopje en dweil ook nog even de vloer. Heb je nog tijd en zin? Neem dan ook nog even de wc mee.

Ordenen

Zorg dat alles weer op de juiste plaats staat. Had je wat extra stoelen van boven gehaald? Zet die dan meteen terug of verplaats ze even naar de bijkeuken.

Ga lekker slapen en… tadaa! Een paar uurtjes later word je wakker in een fris en schoon huis. Alsof er nooit een feestje is geweest.

 

Heb jij nog een goede tip?

Lees ook: Zo werk je een vlekje weg!