Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Snapchat verwijdert filter na klachten over racisme

Snapchat verwijdert filter na klachten over racisme

Snapchat verwijdert filter na klachten over racisme

Snapchat heeft na veel klachten van gebruikers voor de tweede keer een fotofilter verwijderd. Gebruikers van de app meldden dat de filter racistisch was, omdat de filter het gezicht vervormde door gebruikers onder meer spleetogen te geven. En dit zou een racistisch Aziatisch sterortype zijn, meldt Mic.

Populaire filters
De populaire app heeft een heel scala een fotofilters, waarbij gebruikers hun gezicht vervormd zien. Een aantal populaire filters zijn de aardbei filter, de bloemenkrans en zelfs celebs hebben af en toe hun eigen Snapchat filter. Dit was bijvoorbeeld het geval bij Kylie Jenner, die gisteren haar 19e verjaardag vierde en hier uitgebreid verslag van deed op Snapchat.

Japanse tekenfilms
De Aziatische fotofilter was ‘speels’ bedoeld, zo meldt Snapchat tegenover The Verge. Het thema voor de filter was geïnspireerd op de populaire Japanse anime-tekenfilms. Maar opvallend is, dat deze tekenfilms juist bekend staan om personages met erg gróte ogen. En dus heeft Snapchat de filter met spleetogen direct verwijderd.

Copyright: nu.nl

Bob Marley
In april kwam Snapchat al eerder in opspraak, toen er een filter beschikbaar was met Bob Marley thema. Dit schoot bij veel fans in het verkeerde keelschat en werd ook als racistisch ervaren,  terwijl de nabestaanden van de overleden reggae zanger wel toestemming hadden gegeven voor de filter. Door alle klachten is ook die filter destijds verwijderd.

Bron: Nu.nl

Lees ook: