Deze gehaktballetjes met satésaus zijn heerlijk voor een tapasavond of voor een avondje met vrienden. Het is een makkelijk recept, maar o zo lekker! Je kunt de gehaktballetjes prima van tevoren bereiden, want ook koud zijn ze erg smakelijk.
Recept voor circa 6-8 gehaktballetjes
Dit heb je nodig:
- 150 gram (mager) rundergehakt
- half rood uitje
- scheutje ketjap
- 1 ei
- 1 teentje knoflook
- 4-6 eetlepels paneermeel of 2/3 beschuitjes
- satesaus, kant-en-klaar of zelfgemaakt
- half theelepeltje paprikapoeder
- 1/4 theelepel chilipoeder
Zo maak je het:
Snipper het uitje en snijd het teentje knoflook fijn.
Meng in een kom het gehakt met de eieren, de kruiden, het paneermeel, ketjap, ui en knoflook. Vorm vervolgens met je handen circa 6 tot 8 kleine gehaktballetjes.
Verwarm een scheutje olie in een pan (of boter of een combinatie) en bak vervolgens je gehaktballetjes in circa 6 tot 10 minuten gaar. Het hangt er natuurlijk vanaf hoe groot je gehaktballetjes zijn. Draai de gehaktballetjes regelmatig om zodat ze overal mooi bruin worden.
Maak ondertussen de satesaus en serveer hierna de gehaktballetjes met de satésaus.
Eet smakelijk!
Sofie
Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie