Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Sieraden minimaliseren in 5 stappen

Sieraden minimaliseren in 5 stappen

Sieraden minimaliseren in 5 stappen

Gelukkiger leven? Doe je spullen weg! Want minder is het nieuwe meer. Meer vrijheid, meer rust, meer balans. De Grote Flair Opruimweken zijn gestart en daarom deelt Dieuwke van der Meer-Posthumus van Moeder Minimalisme elke dag een nuttige tip.

Minimaliseer je sieraden in 5 stappen

Er zijn vrouwen die verlaten het huis niet zonder een bijpassende ketting, armband en set oorbellen. En er zijn vrouwen die hebben standaard hun ring om, oorknopjes in en laten het daar zo ongeveer bij. Maar bijna iedere vrouw heeft thuis wel een bakje vol sieraden die ze amper of nooit draagt. Vaak vinden we het zonde om ze weg te doen maar tegelijkertijd voelen we ons schuldig omdat we ze nooit dragen. Sieraden draag je om jezelf te sieren en om je mooi te voelen. Maar daar is echt geen volledige sieradencollectie voor nodig. Beter een enkel sieraad dat je écht mooi vindt, dan een sieradenkist vol met sieraden die je amper draagt.

Ik zag eens een filmpje van een minimalistisch stel dat zelfs hun trouwring wegdeed, omdat we sieraden in principe niet nodig hebben. Maar het kan wél symbolisch zijn en ons een gelukgevoel geven. Pak je sieradenkist er dus bij en volg de onderstaande 5 stappen.

 • Verzamel
  Kijk in alle doosjes en lades en verzamel al je sieraden. Leg vervolgens soort bij soort, de armbanden bij de armbanden enz.
 • Verwijder
  Verwijder de exemplaren die stuk zijn en niet meer gemaakt kunnen worden, die niet meer mooi zijn of die je gewoon niet meer mooi vindt.
 • Dagelijks gebruik
  Zoek de sieraden uit die je dagelijks draagt. Let op! Denk daarbij na welke sieraden je de afgelopen weken hebt gedragen. Bewaar deze in je sieradenkistje.
 • Speciale gelegenheden
  Zoek nu de sieraden uit die je graag voor een feestje of bijzondere gelegenheid draagt. Denk hierbij wel een beetje minimalistisch. Je kunt prima 1 set oorbellen voor dagelijks gebruik hebben en 1 of 2 sets voor een feestje. Houd het simpel en zoek uit waar jij je het fijnst bij voelt.
 • Doneer
  Doneer de sieraden die overblijven aan je buurmeisje of aan de kringloopwinkel.

Tip: Zitten er sieraden tussen die je van je oma of andere familieleden hebt gekregen die wel wat waard zijn? Bedenk hoeveel waarde je aan het sieraad hecht. Is de herinnering (of een foto) ook genoeg? Dan zou je de sieraden in kunnen leveren bij de juwelier en voor dat geld een ander mooi kettinkje of iets dergelijks kunnen kopen, dat helemaal bij je past.
Hecht je wel veel waarde aan dat éne sieraad? Geef het dan een mooi plekje in je huis of bewaar het in een ‘herinneringskoffer’.

 

Grote Flair Opruimweken

Heb jij ook behoefte aan een opgeruimd, overzichtelijk en een minder vol huis? Doe dan mee met de Grote Flair opruimweken. Drie weken lang gaan we uitzoeken, opruimen en weggooien! Dat doen we niet alleen, maar samen met Dieuwke van Moedersminimalisme.nl, want minimaliseren is de truc! Doe ook mee en deel het resultaat onder de hashtag #Flairopruimweken. Veel succes!

Bron: www.moedersminimalisme.nl