Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bingen! Deel 2 van Netflix-serie over vermoorde zangeres Selena vanaf nú te zien

Bingen! Deel 2 van Netflix-serie over vermoorde zangeres Selena vanaf nú te zien

Bingen! Deel 2 van Netflix-serie over vermoorde zangeres Selena vanaf nú te zien

Lang voordat de wereld kennismaakte met de Latijns-Amerikaanse muziek van Shakira, was er Selena Quintanilla. Eén van de grootste ’tex-mex’ zangeressen van de vorige eeuw, die tragisch genoeg, op haar 23e vermoord werd. Haar levensverhaal werd in 1997 verfilmd met Jennifer Lopez als Selena en afgelopen jaar waagde Netflix zich aan een serie over de beroemde zangeres. Nadat het eerste deel in december verscheen, is het vervolg van de serie vanaf nú te zien.

‘Mexicaanse Madonna’

Eerst even over Selena Quintanilla. Al op jonge leeftijd bleek dat Selena, geboren in Texas (de Amerikaanse staat die grenst aan Mexico), een gouden keeltje had. Samen met haar broer en zus trad ze op in het restaurant van haar vader, PapaGayo’s. Niet veel later werd Selena onderdeel van een band, Selena y los Dinos, waarmee ze in 1986 en 1988 verschillende albums uitbracht. Die albums brachten Selena haar eerste prijs: Selena werd uitgeroepen tot beste vrouwelijke artieste op de jaarlijkse Tejano Music Awards. Deze titel zou ze vanaf dit moment negen jaar op rij winnen.

De Amerikaanse droom kwam uit

Haar zangcarrière nam een vogelvlucht. Ze produceerde hit na hit, scoorde met haar albums in toplijsten en won zelfs een een Grammy voor beste Mexicaanse-Amerikaanse album. Al snel werd ze bekroond tot de ‘Mexicaanse Madonna’. Het hoogtepunt waren haar optredens in Houston Astrodome, waar zoveel mensen op afkwamen dat ze nog steeds op de derde plaats van meeste bezoekers ooit in de geschiedenis van de Astrodome staat.

Black Friday

Maar haar laatste optreden in de Astrodome, op 27 januari 1995, is ook legendarisch om een andere reden. Achteraf bleek dit haar laatste concert te zijn. Op 31 maart 1995 is Selena doodgeschoten in een hotelkamer. De dader: de manager van haar fanclub en… tevens haar beste vriendin, Yolanda. Zij zou geld hebben gestolen van Selena en diens fanclubs. Nadat Selena haar daarmee confronteerde, volgde de kogel. Sindsdien staat haar datum van overlijden in de wereld van de Tejano bekend als Black Friday.

Lees ook
Allerlaatste seizoen (*snik) van zwijmelserie ‘Younger’ is nú te zien: wie blijkt de ware voor Liza?

Selena: the series

Je begrijpt, haar succesvolle carrière en haar tragische einde hebben van Selena een legende gemaakt. Een verhaal zo tragisch dat het schreeuwt om een verfilming. In december verschenen 25 jaar na Selena’s dood de eerste tien afleveringen van de nieuwe Netflix-serie. Daarin maakten we kennis met de jonge Selena (gespeeld door Christian Serratos) en haar familie, en zagen we dat haar ongelooflijke harde werken loonde en leidde tot groot succes. Vanaf 4 mei is ook de tweede en laatste reeks te zien, waarin vaker de andere kant van de medaille wordt belicht en haar tragische einde steeds dichterbij komt.

Selena: The Series deel 2 is vanaf nu te zien op Netflix.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

De trailer van deel 2

De trailer van de Jennifer Lopez-film uit 1997

 

Halloween 2017: Kim Kardashian verkleedt zich als Selena Quintanilla

View this post on Instagram

?

A post shared by Christian Serratos (@christianserratos) on

Bron: VIVA.nl  | Beeld: Still