Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Schoonmaken: Hoe vaak was je het?

Schoonmaken: Hoe vaak was je het?

Schoonmaken: Hoe vaak was je het?

Van beha tot douchegordijn: hoe vaak moet je het schoonmaken? Door regelmatig wasjes te draaien, zorg je dat bacteriën zich minder snel verspreiden. Oftewel, een happy home! Maar hoe vaak moet je een beha, vaatdoekje of douchegordijn eigenlijk wassen?

Hoe vaak beha’s schoonmaken?

Als je investeert in lingerie wil je het zo lang mogelijk mooi houden. Men zegt dat je een beha het beste – tussen wasbeurten in – drie tot vier keer kunt dragen. Als je een beha vaker dan drie of vier keer draagt, gaan de schouderbandjes losser zitten, wordt de rugomtrek wijder en zit je beha plots ruimer. Dit komt omdat de elastische vezels uitrekken onder invloed van je lichaamswarmte, transpiratie en huidschilfers. Het is goed om beha’s regelmatig te wassen, zodat de elasticiteit van de vezels kan herstellen. Zo gaat je lingerie langer mee. Een beha één keer dragen en dan opbergen is ook geen aanrader, want zo kan het zweet langer inwerken op het materiaal. Bescherm je lingerie met een waszakje en was het op max. 30 graden.

Hoe vaak lakens schoonmaken?

Lakens kunnen niet vaak genoeg verschoond worden, we brengen immers zo’n acht uur per dag in bed door. En tijdens deze periode zweten we onbewust ook een hele boel. Het advies is daarom om je lakens minimaal eens in de twee weken te verschonen. Vaak worden bacteriën niet verwijderd met een wasje op 30 of 40 graden. Daarom wordt aangeraden om wasgoed als lakens op 60 graden te wassen.

Hoe vaak vaatdoekjes schoonmaken?

Zodra een vaatdoek begint te ’ruiken’, is het tijd om het vaatdoekje te wassen. Het zijn namelijk bacteriën die zorgen voor deze geur. Bacteriën houden van warme, vochtige omgevingen. Zorg er daarom voor dat je vaatdoekjes ophangt zodat deze ’s nachts kunnen drogen. Wassen doe je op min. 60 graden.

Hoe vaak toiletkleed schoonmaken?

Heb je een kleedje voor het toilet liggen, was deze dan op 60 graden Celsius. Hoe vaak je deze moet schoonmaken? Het advies is om eens per week, wanneer je het toilet grondig reinigt, het kleedje in de wasmachine te gooien.

Hoe vaak douchegordijn schoonmaken?

Het douchegordijn wordt snel vies en vaak vergeten om schoon te maken. En het is heel makkelijk om een nieuw douchegordijn aan te schaffen, maar niet nodig. Gooi het douchegordijn gewoon in de was! Was het douchegordijn bijvoorbeeld op 40 graden met een vaatwastabletje, maak het schoon met witte azijn of kies voor een programma op 60 graden. Het wordt aangeraden om het douchegordijn minstens eens in de drie maanden te wassen.

Hoeveel wassen draai jij per week?